Apam Balik Mini Red Velvet
Apam Balik Mini Red Velvet

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Apam Balik Mini Red Velvet Makanan selesa dalam rumah mungkin termasuk sup ayam sayur, kentang tumbuk dengan daging asap serta bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan selesa di luar sana dan makanan dengan disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan yang sering dimasak di rumah. Sup ayam sayur paling sesuai ketika bersalji. Dari baunya yang indah hingga rasanya yang luar biasa, sup ayam sayur adalah salah satu makanan keselesaan yang menawan terutama pada hari-hari sejuk.

To get started with this recipe, we have to first prepare a few components. You can have apam balik mini red velvet using 20 ingredients and 5 steps. Here is how you can achieve that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Apam Balik Mini Red Velvet:
 1. Get 75 g Tepung Gandum
 2. Get 75 g Tepung Roti
 3. Get 40 g Gula Kaster
 4. Prepare 10 g Tepung susu
 5. Ambil 1 Sdk Serbuk Beet root (Optional)
 6. Ambil 1/2 Sdk Baking Powder
 7. Prepare 1/4 Sdk Garam bukit
 8. Ambil 1 Sdk Koko
 9. Ambil 150 ml Air
 10. Ambil 100 ml Susu Segar Full Cream
 11. Ambil 1/4 Sdk Red Velvet Emulco
 12. Get 1/2 Sdk Baking Soda
 13. Get 1 Sdk Cuka
 14. Sediakan Topping :
 15. Sediakan Butter
 16. Prepare Susu pekat
 17. Sediakan Cream cheese frosting
 18. Prepare Keju Cheddar Di Parut
 19. Prepare Oreo Red Velvet
 20. Ambil Gula-gula warna-warni
Penyediaan untuk memasak Apam Balik Mini Red Velvet:
 1. Satukan Cream Cheese dan Susu Pekat, tambahkan jus 1sdb lemon, putar hingga berkrim, masukan kedalam piping bag. Ketepikan
 2. Satukan Semua tepung, tepung susu, baking powder, garam, Gula Kaster, serbuk Beet root, Serbuk Koko,red Velvet Emulco, air dan susu segar. Kisar Selama 2 minit, kemudian rehatkan adunan selama 30 Minit
 3. Masukan campuran baking soda dan cuka, Kisar sembali selama 30 Saat
 4. Gunakan api kecil,Panaskan acuan Apam balik Mini,dan tuangkan 1 Senduk adunan, hingga 1/2 paras acuan kemudian tekan Aruna dengan menggunakan belakang bontot Senduk agar adunan melekat di dinding acuan. Setelah adunan nampak berlobang lobang tutup acuan, dan biarkan masak sepenuhnya.
 5. Angkat dan keluarkan apam Balik dan sapukan dengan butter, curahkan Sudi pekat, paip kan Cream Cheese frosting, Taburkan keju dan kepingan Oreo red Velvet. Selamat mencuba dan semoga berjaya 😘😘😘

So that is going to wrap it up for this exceptional food apam balik mini red velvet recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.