Apam Balik Mini Berkrim Jagung🌽 & Nestum🌾
Apam Balik Mini Berkrim Jagung🌽 & Nestum🌾

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Apam Balik Mini Berkrim Jagung🌽 & Nestum🌾 Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi mereguk kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To get started with this particular recipe, we must prepare a few components. You can cook apam balik mini berkrim jagung🌽 & nestum🌾 using 11 ingredients and 7 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Apam Balik Mini Berkrim Jagung🌽 & Nestum🌾:
 1. Get 🌽Apam Balik Mini
 2. Ambil 2 cwn tepung gandum
 3. Ambil 2 sb susu pekat manis
 4. Sediakan 70 g gula pasir
 5. Ambil 1/4 sk garam
 6. Get 50 g marjerin - dicairkan
 7. Sediakan 1/4 sk soda bikarbonat
 8. Ambil 🌽Krim Jagung & Nestum
 9. Sediakan 2 cwn whipping cream non- dairy
 10. Sediakan 4 sb krim jagung
 11. Sediakan 1 cawan Nestum original secukupnya
Cara-cara untuk memasak Apam Balik Mini Berkrim Jagung🌽 & Nestum🌾:
  1. Satukan tepung gandum, serbuk penaik, susu pekat manis, gula pasir dan garam. Kacau rata. - 2. Masukkan air sedikit demi sedikit. Kacau rata. - 3. Masukkan yis. Kacau rata. Rehatkan 30 minit.
  1. Masukkan telur. Kacau rata. - 5. Masukkan marjerin yang telah dicairkan dan serbuk soda bikarbonat. Kacau rata.
  1. Panaskan acuan mufin yang telah dioles dengan marjerin - 7. Masukkan adunan separuh bekas. Pusing-pusingkan acuan agar adunan melekat didinding acuan.
  1. Masak sehingga tepi apam balik keperangan dan garing. - 9. Sapu atas apam balik dengan marjerin, ketepikan dan sejukkan.
  1. Pukul krim putar sehingga kental. - 2. Masukkan krim jagung dan putar sebati. Masukkan ke dalam piping bag.
  1. Ambil apam balik, taburkan nestum dan paipkan krim jagung diatasnya. Taburkan rainbow🌈 sprinkle jika perlu.
 1. Selamat Mencuba

So that is going to wrap this up with this special food apam balik mini berkrim jagung🌽 & nestum🌾 recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.