Bihun Goreng Taucu
Bihun Goreng Taucu

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Bagi penggemar bihun dan tauchu, ini adalah gabungan yang sangat tepat dan lazat. Bahan-bahan yang digunakan pun tidak banyak, semuanya mudah didapati. Anak-anak saya paling suka jika saya masakkan bihun goreng tauchu ini dan walaupun resipinya sangat mudah, saya kongsikan juga di blog ini untuk rujukan sesiapa yang ingin mencubanya. Selain bihun goreng taucu ni, saya juga pernah kongsikan beberapa lagi resepi bihun.

Bihun Goreng Taucu Makanan selesa di rumah mungkin termasuk sup ayam daun, kentang tumbuk dengan daging asap & bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan leluasa di luar sana dan makanan yang disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan dengan sering dimasak di rumah. Sup ayam sayur paling sesuai ketika bersalji. Dibanding baunya yang indah hingga rasanya yang luar biasa, sup ayam sayur adalah salah satu makanan keselesaan yang menawan terutama pada hari-hari sejuk.

To begin with this recipe, we must first prepare a few components. You can cook bihun goreng taucu using 12 ingredients and 4 steps. Here is how you can achieve that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Bihun Goreng Taucu:
 1. Sediakan Kobis
 2. Ambil Kucai
 3. Sediakan Daun sup
 4. Sediakan Scrumble egg
 5. Get Tomato
 6. Sediakan Cili hijau
 7. Sediakan Taucu
 8. Get Taugeh
 9. Sediakan Paste bawang besar dgn bawang putih
 10. Get Chilli paste
 11. Get Perasa ayam
 12. Ambil Tauhu goreng

Resipi sedap dan mudah untuk Bihun Goreng Taucu. Mana-mana nama pun boleh asalkan korang bahagia. Rupa bentuk kejadian dia memang samalah dengan bihun goreng biasa, cumanya pakai taucu sahajalah. Macam biasalah, kalau Kak Bell ni memasak memang tak sah kalau tak cukup bahan-bahan.

Penyediaan untuk memasak Bihun Goreng Taucu:
 1. Tumis bawang besar/bwg putih dan cili blend hingga masak
 2. Masukkan bihun yg telah direndam dan kobis
 3. Masuk kan air sikit hingga bihun masak
 4. Masukkn semua bahan lain dan kacau rata

Rupa bentuk kejadian dia memang samalah dengan bihun goreng biasa, cumanya pakai taucu sahajalah. Macam biasalah, kalau Kak Bell ni memasak memang tak sah kalau tak cukup bahan-bahan. Lihat juga resipi-resipi untuk Bihun Goreng Taucu. Kemudian masukkan udang kering, cili boh, taucu manis, sos cili, sos tomato, sedikit gula dan garam. Gaul hingga mesra ( tambahkan sedikit air jika perlu ).

So that is going to wrap it up for this special food bihun goreng taucu recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.