Apam balik
Apam balik

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Apam balik Makanan selesa dalam rumah mungkin termasuk sup ayam sayur, kentang tumbuk dengan daging asap dan bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan lega di luar sana dan makanan yang disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan yang sering dimasak di rumah. Sup ayam sayur paling sesuai ketika bersalji. Dibanding baunya yang indah hingga rasanya yang luar biasa, sup ayam sayur adalah salah satu makanan keselesaan yang indah terutama pada hari-hari sejuk.

To get started with this recipe, we must prepare a few components. You can have apam balik using 8 ingredients and 5 steps. Here is how you can achieve it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Apam balik:
  1. Get 1 cawan tepung gandum
  2. Ambil 1 biji telur
  3. Get 1 cawan air
  4. Prepare 1 sudu kecik garam
  5. Sediakan bahagian bahan taburan
  6. Ambil kacang
  7. Prepare jagung
  8. Prepare gula
Penyediaan untuk memasak Apam balik:
  1. Bahan yang perlu kita sediakan
  2. Pukul telur bersama air sehingga ia sebati

So that is going to wrap this up with this exceptional food apam balik recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.