Apam Balik Pandan
Apam Balik Pandan

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Apam Balik Pandan Makanan selesa dalam rumah mungkin termasuk sup ayam sayur, kentang tumbuk dengan daging asap serta bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan leluasa di luar sana dan makanan yang disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan yang sering dimasak di rumah. Sup ayam sayur paling sesuai ketika bersalji. Daripada baunya yang indah hingga rasanya dengan luar biasa, sup ayam sayur adalah salah satu makanan keselesaan yang menawan terutama pada hari-hari sejuk.

To begin with this recipe, we have to prepare a few components. You can have apam balik pandan using 12 ingredients and 4 steps. Here is how you can achieve that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Apam Balik Pandan:
 1. Sediakan Bahan A:
 2. Get 1/2 cawan minyak Canola Saji
 3. Ambil 1 cawan Krimer Sejat Saji
 4. Ambil 1 cawan air
 5. Get 3 helai daun pandan dipotong
 6. Prepare 2 biji telur gred B
 7. Sediakan 1/4 cawan gula perang
 8. Prepare 1/4 camca teh Garam Gunung Saji
 9. Ambil Bahan B:
 10. Prepare 2 cawan Tepung Naik Sendiri Blue Key
 11. Prepare Bahan C:taburan:
 12. Get Krimer Jagung,Kacang Tumbuk Goreng @ nestum dan Gula Perang
Penyediaan untuk memasak Apam Balik Pandan:
 1. Campur semua bahan A.Kisar dengan blender hingga halus.
 2. Tapis adunan ke dalam bekas berasingan.
 3. Panaskan kuali tidak melekat,tuang 1/4 hingga 1/2 cawan adunan ke dalamnya.Masak dengan api sederhana.Bila bahagian atas apam balik mengeluarkan gelembung udara,tabur 1 camca teh gula perang,1 camca teh kacang tumbuk dan 1 camca besar krimer jagung ke atasnya @ mengikut citarasa anda.
 4. Lipat dua apam balik,angkat dan bolehlah dihidangkan.

So that is going to wrap it up with this special food apam balik pandan recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.