Apam Balik
Apam Balik

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Apam Balik Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi mengecap kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To get started with this recipe, we have to first prepare a few components. You can cook apam balik using 11 ingredients and 10 steps. Here is how you cook that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Apam Balik:
 1. Ambil 1 1/2 cawan susu full cream dutch lady
 2. Ambil 1 telur
 3. Ambil 1/4 gula
 4. Sediakan Pewarna makanan kuning
 5. Prepare 2 cawan tepung gandum
 6. Ambil 1 sudu kecil serbuk penaik
 7. Ambil 1 sudu kecil soda bikarbonat
 8. Sediakan 1/2 sudu kecil garam
 9. Ambil Gula
 10. Get Kacang tanah (digoreng dan dikisar terlebih dahulu)
 11. Sediakan Jagung berkrim
Penyediaan untuk memasak Apam Balik:
 1. Masukkan tepung gandum dalam mesin kisar.
 2. Masukkan serbuk penaik, soda bikarbonat dan garam.
 3. Masukkan pewarna kuning dan gula.
 4. Masukkan telur.
 5. Masukkan susu.
 6. Kisar sehingga sebati.
 7. Tuang ke dalam pan nonstick.
 8. Tabur gula diikuti kacang kisar dan jagung.
 9. Lipat dua dalam pan. Siap. ☺️
 10. Packing apam balik nak bagi dekat sepupu, makcik dan pakcik.. 😊

So that is going to wrap it up with this special food apam balik recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.