Cekodok Pisang Gebu
Cekodok Pisang Gebu

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Cekodok Pisang Gebu Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi mereguk kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Jemput-jemput pisang atau juga dipanggil sebagai cekodok pisang atau cucur pisang, merupakan campuran pisang dan gandum yang digoreng dalam minyak masak. Pada kebiasaannya, ia digolongkan dalam jenis kuih jemput-jemput. Kali ini kami akan berkongsikan resepi jemput-jemput pisang yang rangup di luar dan lembut serta gebu seperti kek di dalam. Buat ja cekodok pisang gebu rangup resepi Jejaka Brownie ni.

To get started with this recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can have cekodok pisang gebu using 4 ingredients and 3 steps. Here is how you can achieve it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Cekodok Pisang Gebu:
  1. Get 8 biji pisang emas bersaiz kecil
  2. Get 2 cawan tepung berserbuk penaik Blue Key (ikut kepekatan yang sesuai)
  3. Sediakan Secubit garam
  4. Get Minyak masak untuk menggoreng

Cukup dengan lecakkan sahaja pisang sampai lumat kasar dalam adunan cekodok. Sesuaikan kepanasan suhu minyak dengan bilangan. Masing masing nak lepaskan kerja dan tanggungjawab sendiri pada orang lain. Tapi pisang yang ada, hanyalah pisang emas dan pisang Abu.

Penyediaan untuk memasak Cekodok Pisang Gebu:
  1. Buang kulit pisang dan letak dalam mangkuk. Kemudian lenyekkan mengguna garfu.
  2. Masukkan tepung berserbuk penaik dan garam. Gaul rata.
  3. Panaskan minyak. Sudukan adunan mengikut saiz yang digemari. Goreng sehingga adunan bertukar warna keperangan atau sehingga masak. Alihkan ke dalam pinggan dan siap untuk di hidang.

Masing masing nak lepaskan kerja dan tanggungjawab sendiri pada orang lain. Tapi pisang yang ada, hanyalah pisang emas dan pisang Abu. Jadi kami belilah juga pisang emas untuk dibuat Cekodok. Hari minggu ini, adalah masa untuk memasak atau menyediakan kuih muih. Perbezaan resepi ini dengan yang sebelumnya adalah saya menambahkan mentega dalam adunan yang.

So that is going to wrap this up with this special food cekodok pisang gebu recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.