Agar-Agar Santan Pandan
Agar-Agar Santan Pandan

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

RESIPI AGAR-AGAR SANTAN / AGAR-AGAR LUMUT. Didihkan air kosong sahaja dan bila mendidih, masukkan agar-agar dan kacau sebati hingga larut. Barulah tambahkan gula,daun pandan, perasa pandan, pewarna hijau, santan pekat. Agar Agar Pandan Santan Yang Sedap dan Mudah.

Agar-Agar Santan Pandan Makanan selesa di rumah mungkin termasuk sup ayam sayur, kentang tumbuk dengan daging asap & bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan lega di luar sana dan makanan dengan disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan dengan sering dimasak di rumah. Sup mandung sayur paling sesuai ketika bersalji. Dari baunya yang indah hingga rasanya yang luar biasa, sup ayam sayur ialah salah satu makanan keselesaan yang bagus terutama pada hari-hari sejuk.

To get started with this recipe, we must first prepare a few ingredients. You can cook agar-agar santan pandan using 6 ingredients and 7 steps. Here is how you can achieve that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Agar-Agar Santan Pandan:
 1. Ambil 7 gm Agar-agar serbuk
 2. Sediakan 3 cawan air
 3. Ambil 1/3 cawan gula
 4. Ambil Daun pandan 10 helai
 5. Sediakan Telur 1 biji
 6. Ambil Secubit garam

Lama tak berblog kerana hari minggu lepas, sibuk dengan jamuan makan di rumah dan juga majlis rumah terbuka alumni. Bila dah masuk minggu baru, sibuk pula dengan urusan pejabat. Stir to dissolve, then pour into the hot water. Add colouring to the two-thirds portion and pour into wet moulds.

Cara-cara untuk memasak Agar-Agar Santan Pandan:
 1. Saya guna jenis ni. Blender daun pandan bersama air dan tapis airnya
 2. Masukkan gula, garam dan serbuk agar-agar ke dalam air pandan dan panaskan sebentar
 3. Satukan santan dan telur di bekas yang lain dan tapis.
 4. Masukkan ke dalam air pandan yang dipanaskan tadi dan gaul sebati sehingga mendidih (10 minit)
 5. Tutup api dan biarkan sejuk sebentar sebelum dimasukkan ke dalam acuan.
 6. Masukkan acuan ke dalam peti sejuk. Boleh dimakan pada bila-bila masa dan sedap dinikmati sejuk-sejuk.
 7. Bentuk agar-agar saya😂. Selamat mencuba🤗

Stir to dissolve, then pour into the hot water. Add colouring to the two-thirds portion and pour into wet moulds. Sementara menunggu anak-anak pulang dari sekolah selepas sarapan tadi saya ada buatkan agar-agar santan pandan. Habiskan stok daun pandan terakhir yang mula layu di dapur jadi saya buatkan saja agar-agar ini dan simpan didalam peti sejuk. Boleh juga anak-anak ulang makan nanti.

So that is going to wrap it up with this special food agar-agar santan pandan recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.