Agar-agar Santan Pandan #phopbylinimohd #menuberbuka
Agar-agar Santan Pandan #phopbylinimohd #menuberbuka

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Agar-agar Santan Pandan #phopbylinimohd #menuberbuka Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi rasa kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

RESIPI AGAR-AGAR SANTAN / AGAR-AGAR LUMUT. Didihkan air kosong sahaja dan bila mendidih, masukkan agar-agar dan kacau sebati hingga larut. Barulah tambahkan gula,daun pandan, perasa pandan, pewarna hijau, santan pekat. I refused to give up after my failed jelly making attempt.

To begin with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can cook agar-agar santan pandan #phopbylinimohd #menuberbuka using 6 ingredients and 6 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Agar-agar Santan Pandan #phopbylinimohd #menuberbuka:
 1. Prepare 1 paket agar-agar tali
 2. Sediakan 5 cawan air
 3. Ambil 1 cawan gula pasir
 4. Prepare 1 kotak santan
 5. Get 1 biji telur
 6. Prepare Daun pandan sebagai pewarna

I tried again and this time I was not disappointed. In my determination to use pandan to color my jelly, I made another batch of pandan extract. I let it sit overnight in the fridge. Agar Agar Pandan Santan Yang Sedap dan Mudah.

Cara-cara untuk memasak Agar-agar Santan Pandan #phopbylinimohd #menuberbuka:
 1. Kisar 10 helai daun pandan dengan 1 cawan air. Tapis dan ambil patinya sahaja.
 2. Masak agar-agar dengan 5 cawan air. Masukkan pati pandan dan kemudian masukkan gula. Kacau hingga larut.
 3. Dalam bekas berasingan, kacau santan dan telur. Kocak perlahan saja.
 4. Masukkan bacuhan santan tadi di dalam bekas agar-agar. Kacau hingga betul-betul mendidih. Padamkan api.
 5. Tuang adunan agar-agar ke dalam loyang dan biarkan sejuk. Bila bahagian atas sedikit beku, masukkan ke dalam peti sejuk. Biar agar-agar keras sepenuhnya.
 6. Siap sedia untuk dipotong dan menikmati keenakannya.

I let it sit overnight in the fridge. Agar Agar Pandan Santan Yang Sedap dan Mudah. Saya memang dah lama teringin nak membuat agar agar mudah tetapi sangat sedap dan yang penting, ianya adalah kegemaran saya. Selain agar agar pandan, saya juga suka menggunakan gula Melaka untuk menjadikan agar agar gula Melaka. Sementara menunggu anak-anak pulang dari sekolah selepas sarapan tadi saya ada buatkan agar-agar santan pandan.

So that’s going to wrap this up with this exceptional food agar-agar santan pandan #phopbylinimohd #menuberbuka recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.