Apom Nasi
Apom Nasi

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Apam nasi sedap dimakan sebagai camilan pagi mahupun petang. Boleh juga anda jadikan menu untuk jualan. Untuk mendapatkan apam nasi gebu dan sedap, sila ikuti resepi di bawah ini. Sign up and start earning Kacang!

Apom Nasi Makanan selesa di rumah mungkin termasuk sup ayam sayur, kentang tumbuk dengan daging asap serta bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan selesa di luar sana dan makanan yang disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan dengan sering dimasak di rumah. Sup ayam sayur paling sesuai ketika bersalji. Daripada baunya yang indah hingga rasanya dengan luar biasa, sup ayam sayur adalah salah satu makanan keselesaan yang bagus terutama pada hari-hari sejuk.

To get started with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can have apom nasi using 7 ingredients and 4 steps. Here is how you can achieve it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Apom Nasi:
 1. Sediakan 2 cawan nasi sejuk
 2. Get 3 cawan air
 3. Prepare 3 cawan tepung beras
 4. Ambil 1 cawan tepung gandum
 5. Get 1 pek yis
 6. Sediakan 11/2 cawan gula
 7. Prepare Sedikit pewarna

Dapatkan resipi penuhnya di sini: Image via Rose Hayatie. Makan apam panas-panas sambil pekena air teh O memang terangkat. Jika dimakan dengan kelapa parut campur garam, memang sedap tidak terhingga. Apam nasi memang menggunakan nasi sejuk, yeast, tepung gandum, tepung beras, air dan gula.

Penyediaan untuk memasak Apom Nasi:
 1. Nasi sejuk blend bersama air
 2. Campurkan tepungberas, tepung gandum, yis dan gula dalam mangkuk. Gaul sebati
 3. Masukkan nasi yang telah di blend ke dalam mangkuk yang berisi tepung tadi. Gaulkan sebati. Masukkan pewarna dan peram sekama 1jam
 4. Masukkan ke dalam acuan dan kukus selama 10minit. Sejukkan sedia di hidangkan. Selamat mencuba.

Jika dimakan dengan kelapa parut campur garam, memang sedap tidak terhingga. Apam nasi memang menggunakan nasi sejuk, yeast, tepung gandum, tepung beras, air dan gula. Makan dengan kelapa parut putih yang digaul dengan sedikit garam. Kalau nak makan macam tu pun boleh, tapi dah gaya orang kita makan apam dengan kelapa parut. "Haih, banyak pulak nasi lebih dalam periuk ni. Takkan nak buat nasi goreng lagi.

So that’s going to wrap it up with this exceptional food apom nasi recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.