Apam Balik Sourdough
Apam Balik Sourdough

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Apam Balik Sourdough Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi mengecap kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To get started with this recipe, we have to first prepare a few components. You can cook apam balik sourdough using 11 ingredients and 5 steps. Here is how you can achieve it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Apam Balik Sourdough:
 1. Prepare 1 1/2 cawan tepung gandum
 2. Ambil 5 tbsp sourdough starter
 3. Get 1 biji telur
 4. Sediakan 2 tbsp gula organic
 5. Ambil 1/2 tsp garam pink
 6. Prepare Air ni agak-agak 1cawan lebih sikit
 7. Sediakan Last sekali masukkan ½tsp Baking Soda
 8. Sediakan Hiasan
 9. Sediakan Kacang tanah
 10. Prepare 1 tin jagung cream
 11. Get Gula organic
Cara-cara untuk memasak Apam Balik Sourdough:
 1. Campurkan semua bahan kecuali baking soda. Peram 3jam atau lebih
 2. Kacang tanah, sangai sehingga warna kecoklat-coklat, kemudian sejukkan. Dah sejuk, baru kisar. Kalau boleh jangan halus sangat
 3. Selepas 3jam, adunan dah naik buih macam ni. Kita boleh mula memasak. Oh ya, saya guna jagung tin saja
 4. Panaskan pan. Letak satu senduk dulu, pastu boleh tambah lagi. Bagi adunan masak dulu, kemudian tabur kacang tanah, gula dan letakkan jagung
 5. Lepastu tutupkan sebelah. Biarkan masak sekejap, lepastu kalih sebelah lagi pula

So that is going to wrap this up with this special food apam balik sourdough recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.