Miang Pla Siakap
Miang Pla Siakap

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Miang Pla Siakap Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi mereguk kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Huge Selection on Second Hand Books. Find, evaluate and source the best materials for your projects with Matmatch. Salad ikan mungkin kedengaran asing pada kita namun menyebut Miang Pla Pou pasti ada yang pernah menikmatinya. Rupanya cara hendak menyediakannya cukuplah mudah.

To get started with this recipe, we have to first prepare a few components. You can cook miang pla siakap using 12 ingredients and 4 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Miang Pla Siakap:
 1. Get 2 ekor ikan siakap
 2. Get Sepeket soo hun
 3. Ambil Sebiji timun
 4. Ambil 2 biji tomato
 5. Prepare 5 batang kacang panjang
 6. Sediakan 4 helai daun salad
 7. Get 6 biji bawang putih
 8. Get 20 biji api hijau
 9. Ambil 6 sudu sos ikan
 10. Sediakan 1 biji lemon
 11. Sediakan 1 ketul gula melaka
 12. Ambil Garam

Untuk menikmati Miang Pla Pao, susun hirisan salad, timun, pudina, daun selasih dan ikan. Jadikan seakan uncang dan nikmati bersama sos yang dibuat tadi. INFO: Jika di Thailand, ikan dipanggang bersama garam. Namun andai kurang suka ikan, boleh gantikan dengan sotong bakar, udang atau apa-apa bahan kegemaran anda.

Penyediaan untuk memasak Miang Pla Siakap:
 1. Basuh iksn bersih2..lumur sedikit garam kunyit..tepung gandum..goreng hingga garing.
 2. Cili api bawang putih d tumbuk lumat.Masuk dalam mangkuk perah limau nipis n masukkan gula melaka.
 3. Tuang sos ikan n secukup rasa masam n manis.
 4. Siap..

INFO: Jika di Thailand, ikan dipanggang bersama garam. Namun andai kurang suka ikan, boleh gantikan dengan sotong bakar, udang atau apa-apa bahan kegemaran anda. Sape dah rasa mesti akan repeat order. Pla Pad Cha Deep Fried Siakap with Hot and Spicy Herb Sauce 🌶️. Miang Pla Deep Fried Siakap with Fresh Herbs Salad 👨🏼‍🍳 Prawn and Squid Selection.

So that is going to wrap it up with this special food miang pla siakap recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.