Apam Nasi Kukus
Apam Nasi Kukus

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Apam Nasi Kukus Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi mengecap kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Cara membuat apam nasi kukus ni senang sangat. Mula-mula blend sampai halus nasi yang tak habis tu , air dengan gula. Masukkan yis dan tepung yang dah diayak. Kemudian nak warnakan dengan warna hijau ke, purple ke , pink ke ikut suka lah ea.

To get started with this recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can cook apam nasi kukus using 6 ingredients and 6 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Apam Nasi Kukus:
 1. Sediakan 1 cawan tepung gandum
 2. Prepare 1 cawan tepung beras
 3. Sediakan 1 cawan nasi
 4. Prepare 1/2 cawan gula
 5. Sediakan 1 1/2 cawan air
 6. Get Pewarna pilihan

Makan cicah dengan kelapa parut campur garam, sedap sangat. Apam nasi sedap dimakan sebagai camilan pagi mahupun petang. Boleh juga anda jadikan menu untuk jualan. Kali ni sy nk share resepi kuih traditional pulak.

Cara-cara untuk memasak Apam Nasi Kukus:
 1. Yis Kering di gaul bersama tepung beras dan tepung gandum
 2. Gula perang di kisar bersama air dan nasi sehingga halus.
 3. Tuang hasil kisar tadi ke dalam adunan tepung tadi. Dan gaul sehingga licin dan rata.
 4. Bahagian kan adunan dan letak pewarna mengikut warna pilihan. Dan biarkan adunan seketika selama 3 jam paling minimum.
 5. Masukkan adunan ke dalam acuan apam. Dan kukus selama 15 minit. Pastikan air dah mendidih dulu sblm mengukus. Sejukkan seketika dan sedia untuk di hidang.
 6. Apam ini sedap di makan bersama kelapa parut. Kelapa parut di kukus seketika dan di taburkan garam sedikit

Boleh juga anda jadikan menu untuk jualan. Kali ni sy nk share resepi kuih traditional pulak. Hai semua, Hari ini sis nak kongsikan resipi spam nasi yang paling mudah dan sedap sekali. Cuci bersih beras dan rendam sekejap. Masukkan daun pandan simpul dalam air.

So that’s going to wrap it up for this exceptional food apam nasi kukus recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.