Udang Goreng Daun Kari
Udang Goreng Daun Kari

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Udang Goreng Daun Kari Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi mereguk kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Kalau masak kari udang berbanding dengan ikan, asam mesti dikurang kan untuk mengekalkan rasa udang. Kena pula udang besar dan baru, memang sedap dan manis. Tempoh memasak pula jangan terlalu lama untuk mengelakkan isi udang menjadi keras dan liat. Untuk bahan B : tumis bawang besar, bawang putih, halia dan biji sawi hingga naik bau.

To begin with this recipe, we must prepare a few components. You can have udang goreng daun kari using 7 ingredients and 3 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Udang Goreng Daun Kari:
  1. Prepare Segenggam udang kecil
  2. Sediakan Serbuk kunyit adabi
  3. Get Sedikit garam
  4. Ambil 2 tangkai daun kari
  5. Prepare 1 biji bawang besar(dihiris nipis)
  6. Sediakan Setengah biji cili merah (dihiris)
  7. Get Sedikit minyak masak

Untuk pelbagai resepi udang goreng ni, rasanya boleh dikatakan ia seperti resepi yang boleh dicampak campak jer, sebabnya udang tu sendiri sememangnya dah ada rasa manis yang sedap. Kena tahu apakah kombinasi terbaik bagi udang bersama bahan yang lain. Barulah tak terjadi kemunculan rasa yang pelik-pelik. Lumuri udang dengan air jeruk nipis, jahe, bawang putih, dan garam.

Cara-cara untuk memasak Udang Goreng Daun Kari:
  1. Gaul udang dengan kunyit dan garam secukup rasa. Perap sekejap.
  2. Panaskan kuali dengan minyak masak. Pastikan minyak betul-betul panas. Goreng udang dengan daun kari hingga garing.
  3. Masukan bawang besar dan masak sekejap hingga jadi layu. Toskan dan hidang udang. Tabur cili merah atas udang. Siap!

Barulah tak terjadi kemunculan rasa yang pelik-pelik. Lumuri udang dengan air jeruk nipis, jahe, bawang putih, dan garam. Pencelup, aduk rata pencelup dan bumbu halus. Campur tepung, air dan bumbu halus.. Udang Goreng Mentega siap untuk dihidangkan.

So that is going to wrap it up with this exceptional food udang goreng daun kari recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.