Ikan Bakar Cili-Kunyit dengan Air Asam Kicap
Ikan Bakar Cili-Kunyit dengan Air Asam Kicap

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Tapi dah tak tau nak masak apa untuk berbuka & bersahur. Kalau bab dessert, banyak je idea nak buat apa 😁. Bila masak beria, tak dapat sambutan. Seterusnya adalah gambar seputar Ikan Bakar Cili-Kunyit dengan Air Asam Kicap yang dapat kamu jadikan ide.

Ikan Bakar Cili-Kunyit dengan Air Asam Kicap Makanan selesa di rumah mungkin termasuk sup ayam sayur, kentang tumbuk dengan daging asap & bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan leluasa di luar sana dan makanan dengan disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan dengan sering dimasak di rumah. Sup mandung sayur paling sesuai ketika bersalji. Dari baunya yang indah hingga rasanya yang luar biasa, sup ayam sayur ialah salah satu makanan keselesaan yang bagus terutama pada hari-hari sejuk.

To get started with this particular recipe, we have to prepare a few components. You can have ikan bakar cili-kunyit dengan air asam kicap using 13 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Ikan Bakar Cili-Kunyit dengan Air Asam Kicap:
 1. Prepare Ikan Bakar Cili-Kunyit
 2. Prepare 6 ekor ikan kembung
 3. Get 1 sdt serbuk cili
 4. Sediakan 1 sdt serbuk kunyit
 5. Ambil 1/2 sdt garam halus
 6. Ambil Daun kunyit/ daun pisang secukupnya
 7. Prepare Air Asam Kicap
 8. Prepare 1 biji bawang besar*
 9. Sediakan 1 biji tomato*
 10. Get 6 biji cili padi*
 11. Ambil 2 sdb (6-8 biji) jus limau kasturi
 12. Get 4 sdb kicap masin
 13. Get 8 sdb kicap manis

Resep ikan bakar bumbu kecap didominasi dengan rasa asam manis dari jeruk nipis dan. Lihat juga resipi-resipi untuk Ikan Bakar Cili-Kunyit dengan Air Asam Kicap. Dengan menggunakan perkhidmatan kami, anda setuju dengan Dasar Kuki dan Terma Perkhidmatan kami. Tapi dah tak tau nak masak apa untuk.

Cara-cara untuk memasak Ikan Bakar Cili-Kunyit dengan Air Asam Kicap:
 1. Ikan bakar cili-kunyit - Lumurkan ikan dengan serbuk cili, serbuk kunyit & garam.
 2. Balut ikan dengan daun kunyit.
 3. Panaskan kuali leper, sapukan sedikit minyak supaya ikan tidak melekat ketika dibakar.
 4. Bakar ikan sehingga masak.
 5. Air asam kicap - Hiris nipis bahan-bahan bertanda *.
 6. Campurkan kesemua bahan. Gaul rata.

Dengan menggunakan perkhidmatan kami, anda setuju dengan Dasar Kuki dan Terma Perkhidmatan kami. Tapi dah tak tau nak masak apa untuk. Membuat air asam untuk dijadikan cicah ikan bakar, daging bakar dan lain-lain menu bakar-bakar sebenarnya bukanlah semudah yang disangka. Kalau tak kena gaya, rasanya hambar dan tidak berperisa. Jom kita tengok resipi yang ni.

So that is going to wrap this up for this exceptional food ikan bakar cili-kunyit dengan air asam kicap recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.