Apam Balik
Apam Balik

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Apam Balik Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi mereguk kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To get started with this particular recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can cook apam balik using 11 ingredients and 4 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Apam Balik:
 1. Ambil 1 biji telur
 2. Prepare 5 sudu gula
 3. Ambil 2 cawan air
 4. Ambil 2 cawan tepung
 5. Ambil 1 sudu teh soda bikarbonate
 6. Sediakan 1 sudu teh baking powder
 7. Get 1/2 sudu teh garam
 8. Sediakan Inti
 9. Ambil tin Jagung cream dalam
 10. Prepare Kacang tumbuk
 11. Get Gula
Cara-cara untuk memasak Apam Balik:
 1. Masukkan semua bahan ke dalam blander kecuali bahan inti. Kemudian biarkan selama 10 minit.
 2. Panaskan pan non stick dengan api sederhana. Kemudian tuang satu senduk adunan.
 3. Kemudian letak gula, kacang tumbuk Serta jagung cream mengikut citarasa sendiri.
 4. Lipat dua bila bahagian tepi mula terangkat. Kemudian letak di atas pinggan.

So that’s going to wrap this up with this exceptional food apam balik recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.