Cencaru Bakar Air Asam #phopbylinimohd
Cencaru Bakar Air Asam #phopbylinimohd

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Cencaru Bakar Ft Air Asam Sihat. Video kali ini saya kongsikan resepi ikan bakar. Paste Asam Pedas @adabi_consumer tu dah lengkap segala. Nak bagi lagi perghhhhh, tu yg Sis top.

Cencaru Bakar Air Asam #phopbylinimohd Makanan selesa dalam rumah mungkin termasuk sup ayam daun, kentang tumbuk dengan daging asap & bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan lega di luar sana dan makanan dengan disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan yang sering dimasak di rumah. Sup mandung sayur paling sesuai ketika bersalji. Daripada baunya yang indah hingga rasanya yang luar biasa, sup ayam sayur adalah salah satu makanan keselesaan yang bagus terutama pada hari-hari sejuk.

To get started with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can have cencaru bakar air asam #phopbylinimohd using 7 ingredients and 3 steps. Here is how you can achieve that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Cencaru Bakar Air Asam #phopbylinimohd:
  1. Prepare 3 ekor Ikan cencaru
  2. Ambil 1/2 cawan asam jawa
  3. Ambil 1 biji tomato*
  4. Sediakan 1 biji bawang besar*
  5. Prepare 1 biji cili*
  6. Ambil 1 tbsp Air limau nipis
  7. Ambil Garam dan gula

Menurut dari comment, ramai yang cadangkan Nina bakar je ikan cencaru tu pastu cecah ngan air asam. Bahannya Beberapa ekor Ikan Cecaru - ikut suka korang nak bakar berapa banyak Cuci bersih, pastu lumur dengan garam pink da sedikit serbuk kunyit. Pastu Nina bakar dalam magic pan sehingga masak. Kalau korang tak de magic pan, bakar aje atas dapur alas jaring ke, tutup periuk ke atau dalam oven.

Penyediaan untuk memasak Cencaru Bakar Air Asam #phopbylinimohd:
  1. Bersihkan ikan cencaru. Letm sedikit garam. Bakar sehingga masak.
  2. Potong dadu bahan-bahan bertanda *. Campurkan ke dalam air asam jawa dan air limau nipis.
  3. Tambah garam dan gula secukup rasa. Siap untuk dimakan.

Pastu Nina bakar dalam magic pan sehingga masak. Kalau korang tak de magic pan, bakar aje atas dapur alas jaring ke, tutup periuk ke atau dalam oven. Ikan cencaru selain dibuat cencaru sumbat sedap dibuat bakar cicah bersama dengan air asam. Tambahan pula ikan tersebut dibalut dengan daun kunyit akan menaikkan lagi aroma. Untuk cencaru bakar, saya hanya disalutkan dengan garam dan kunyit sahaja.

So that is going to wrap this up for this special food cencaru bakar air asam #phopbylinimohd recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.