Telur Bistik Istimewa
Telur Bistik Istimewa

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Telur Bistik Istimewa Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi rasa kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To begin with this recipe, we have to prepare a few components. You can have telur bistik istimewa using 16 ingredients and 8 steps. Here is how you can achieve it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Telur Bistik Istimewa:
 1. Ambil 1 sudu besar Sos Spageti Cendahwan Kimball
 2. Ambil 1 sudu makan Sos Tiram KIMBALL
 3. Prepare 3 biji telur
 4. Ambil 1/2 cawan daging cincang
 5. Ambil 1/2 biji bawang besar (dadu)
 6. Ambil 2 ulas bawang putih (cincang)
 7. Get 1 hiris cupsicum hijau (dadu)
 8. Sediakan 1 hiris cupsicum merah (dadu)
 9. Ambil 1 tangkai cili padi merah (dadu)
 10. Ambil 1 tangkai cili padi hijau (dadu)
 11. Sediakan 1/2 biji lobak merah (dadu)
 12. Ambil 1 1/2 sudu kecil garam (separuh dalam telur,separuh dalam kuah sos
 13. Ambil 1/2 sudu kecil gula
 14. Prepare 2 sudu minyak (goreng telur)
 15. Get 2 sudu minyak (menumis)
 16. Sediakan Air (untuk kuah)
Penyediaan untuk memasak Telur Bistik Istimewa:
 1. Pecahkan telur, pukul sebati dengan ½ sudu kecil garam dan goreng dadar diatas kuali yang sedikit lebar. Angkat dan ketepikan.
 2. Tambahkan 2 sudu minyak pada kuali tadi, tumiskan bawang putih dan masukkan daging. Biarkan sehingga daging kering air atau masak.
 3. Masukkan bawang besar, cili padi, lobak merah, Sos Spageti KIMBALL, Sos Tiram KIMBALL.
 4. Perasakan dengan garam,gula dan serbuk perasa. Biarkan mendidih sebentar (jika mahu lebih kuah tambahkan air).
 5. Tutup api, barulah masukkan hirisan cupsicum merah dan hijau (supaya tidak terlalu layu dan masih sedikit rangup).
 6. Tuangkan sos keatas telur dadar, bungkus dan terbalikkan keatas pinggan hidangan. Tuangkan Sos Cili KIMBALL keatas telur bistik yang sudah siap (jika suka). Siap untuk dihidangkan.

So that is going to wrap it up with this special food telur bistik istimewa recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.