Apam Balik Coklat Kacang
Apam Balik Coklat Kacang

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Apam Balik Coklat Kacang Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi mengecap kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To begin with this particular recipe, we must first prepare a few ingredients. You can cook apam balik coklat kacang using 9 ingredients and 4 steps. Here is how you can achieve it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Apam Balik Coklat Kacang:
 1. Sediakan 2 cawan tepung gandum
 2. Get 1 cawan gula (jika kurang suka manis boleh kurangkan)
 3. Sediakan 1 cawan air
 4. Ambil 1 sudu teh serbuk penaik
 5. Prepare 1 sudu teh soda bikarbonat
 6. Ambil 1 biji telur
 7. Sediakan 1/2 cawan milk chocolate
 8. Prepare 1/2 cawan kacang tanah tumbuk
 9. Sediakan 3 sudu gula (jika perlu, sebab coklat pun dah manis kan)
Cara-cara untuk memasak Apam Balik Coklat Kacang:
 1. Masukkan ke semua Bahan Apam ke dalam blender.
 2. Kisar sehingga semua sebati dan kembang. Rehatkan adunan seketika dalam 5-10minit. (Saya rehatkan hampir 30minit jugak🤭)
 3. Gunakan kuali non stick. Letakkan adunan tepung pada kuali tersebut dan leperkan. Letak coklat dan kacang tanah. Masak sehingga adunan tepung garing (guna api perlahan). Ulangi langkah ini sehingga adunan tepung habis.
 4. Sedia untuk dihidangkan. Selamat mencuba.

So that is going to wrap it up for this exceptional food apam balik coklat kacang recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.