Apam Balik Homemade
Apam Balik Homemade

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Apam Balik Homemade Makanan selesa di rumah mungkin termasuk sup ayam daun, kentang tumbuk dengan daging asap serta bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan leluasa di luar sana dan makanan yang disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan yang sering dimasak di rumah. Sup ayam sayur paling sesuai ketika bersalji. Dari baunya yang indah hingga rasanya dengan luar biasa, sup ayam sayur adalah salah satu makanan keselesaan yang indah terutama pada hari-hari sejuk.

To get started with this recipe, we must prepare a few components. You can have apam balik homemade using 10 ingredients and 2 steps. Here is how you can achieve that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Apam Balik Homemade:
 1. Ambil Adunan Apam Balik
 2. Get 2 cawan tepung gandum
 3. Prepare 2 biji telur
 4. Ambil 1 cawan gula
 5. Sediakan 2 cawan air
 6. Sediakan 1 sdk yis
 7. Get 1 sdk pewarna kuning
 8. Ambil Bahan inti
 9. Prepare 1 mangkuk kacang tanah kisar
 10. Sediakan 1 tin jagung manis adabi
Penyediaan untuk memasak Apam Balik Homemade:
 1. Kisar semua bahan, kecuali kacang tanah dan jagung
 2. Oleskan pan dgn marjerin, masukkan satu senduk ke dalam pan, letak jagung dan kacang, jika adunan dah coklat, barulah angkat, dan boleh dihidangkan

So that is going to wrap this up for this special food apam balik homemade recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.