Daging Bakar Harimau Menangis
Daging Bakar Harimau Menangis

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Daging Bakar Harimau Menangis Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi mereguk kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Resepi yang saya nak kongsikan kali ini sangat viral dan hangat sekarang iaitu Daging Bakar Harimau Menangis. Jika anda masih belum mencuba daging bakar harimau menangis yang tular, anda perlu cuba. Untuk pengetahuan anda, harimau menangis ini merupakan bahagian daging lembu yang memang lembut dan mempunyai sedikit lemak. Secara ringkasnya, daging tersebut diperap dengan sos tiram, bawang putih, gula perang, garam dan lada sulah.

To get started with this recipe, we must prepare a few components. You can cook daging bakar harimau menangis using 13 ingredients and 3 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Daging Bakar Harimau Menangis:
 1. Sediakan 2 kg daging
 2. Sediakan 5 sudu sos spageti bolognese
 3. Prepare 3 sudu sos tiram
 4. Get 2 sudu sos BBQ
 5. Prepare 3 sudu sos blackpepper
 6. Get 1 sudu jus limau
 7. Prepare 1/2 sudu sos ikan
 8. Prepare 2 sudu kicap pekat
 9. Ambil 1 sudu serbuk ayam
 10. Prepare 2 ulas bawang putih (tumbuk)
 11. Sediakan 1 inci halia (tumbuk)
 12. Ambil 1 sudu gula perang
 13. Sediakan 1/2 cawan minyak masak

Resipi Daging Harimau Menangis Bersama Sos Cili Ala Thai Alhamdulillah akhirnya terlaksana juga plan nak masak sendiri Daging Harimau Memangis bersama Sos Cili Ala Thai ni. Sebelum ni teringin sangat nak makan, nak buat tu rasa malasnya berganda-ganda. Jadi masa musim PKP terperuk di rumah tu Ummi sempatlah beli Daging Harimau Menangis Hany Thai Kitchen dari agen Gelang Patah.

Cara-cara untuk memasak Daging Bakar Harimau Menangis:
 1. Masukkan semua bahan dalam mangkuk kecuali minyak. Gaul rata. Masukkan 1/4 cawan minyak dan gaul lagi. Ambil pisau, cucuk cucuk daging supaya meresap bahan perap. Perap 4 jam atau semalaman.
 2. Tuang 1/4 minyak dalam loyang, susun daging dan ratakan bahan perapan atas daging. Panaskan oven. Bakar suhu 200C selama 20 minit. Keluarkan, palingkan daging, naikkan suhu 220C, bakar lagi 20-25 minit. Siap, rehatkan daging.
 3. Hiris nipis dan hidangkan dengan sos Thai atau sambal kicap. Siap.

Sebelum ni teringin sangat nak makan, nak buat tu rasa malasnya berganda-ganda. Jadi masa musim PKP terperuk di rumah tu Ummi sempatlah beli Daging Harimau Menangis Hany Thai Kitchen dari agen Gelang Patah. Bolehkah didaftarkan secara brand, logo dan nama oleh seseorang sehingga orang lain tidak boleh gunakan? Bermaksud selepas ini kalau ada peniaga yang berniaga menggunakan Daging Harimau Menangis, bolehkan disaman kerana melanggar hak cap dagangan? Saya rujuk satu kes, di mahkamah.

So that is going to wrap it up for this exceptional food daging bakar harimau menangis recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.