Daging 'Harimau Menangis'
Daging 'Harimau Menangis'

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Daging 'Harimau Menangis' Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi rasa kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Read Customer Reviews & Find Best Sellers. Before you pick up your pitchforks, it definitely doesn't mean that the meat came from a crying tiger. The part of a cow that's named the 'daging harimau menangis' is actually the bottom sirloin, one of the most sought-after beef parts in the market. Daging Harimau Menangis milik sesiapa sahaja.

To get started with this particular recipe, we must first prepare a few ingredients. You can have daging 'harimau menangis' using 15 ingredients and 4 steps. Here is how you can achieve it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Daging 'Harimau Menangis':
 1. Ambil Bahan Perapan (5jam-semalaman)
 2. Sediakan 1 kg Daging lembu/ayam
 3. Get 4 sudu besar Sos Tiram
 4. Get 2 sudu besar Gula Perang
 5. Prepare 1 sudu besar Lada Hitam
 6. Get 1 sudu besar Jintan Manis
 7. Get 3-4 ulas Bawang Putih
 8. Prepare Sos Pencicah
 9. Prepare 10-15 biji Cili Api
 10. Sediakan 2 ulas Bawang Putih
 11. Sediakan 2 sudu besar Gula
 12. Prepare 3-4 tangkai Akar Ketumbar
 13. Get 1 sudu besar Cili Flakes
 14. Prepare 1-2 biji Limau Nipis (jus)
 15. Sediakan 1 sudu besar sos Ikan

Jika resepi datang dari Khairul Aming, anda tak perlu risau, pasti mudah saja cara untuk membuatnya dan bahan yang digunakan sangat mudah dicari. Jadi anda tidak perlu risau kerana. Kata @azrulhaqim,"Nama daging Harimau Menangis ini sudah berzaman orang guna, dekat mak ini terus dia 'trademark' kan nama itu macam dia yang mula nama itu. Ramai 'small business owner' cari makan buat daging ini".

Penyediaan untuk memasak Daging 'Harimau Menangis':
 1. Perapan : daging dipotong nipis 1 inci. Kemudian di ketuk-ketuk @ di cincang kasar.
 2. Tumbuk Lada Hitam hingga halus. Masokkan Jintan Manis. Tumbuk lumat. Masokkan Bawang putih. Daging digaul dengan bahan-bahan tumbuk tadi. Camporkan Sos Tiram, gula perang. Biarkan diperap selama 5 jam / semalaman. Bakar hingga masak. KakNet guna fryer. Lagi bau sedap bila dibakar atas api Arang.
 3. Sis Pencicah : Mesin /blender semua bahan-bahan (cili api, bawang putih, akar ketumbar, jus limau Nipis, cili flakes, gula perang, sos ikan)
 4. Beras digoreng tanpa minyak. Kemudian tumbuk hingga halus. Masokkn kedalam sos pencicah. Masokkan Hirisan daun ketumbar.

Kata @azrulhaqim,"Nama daging Harimau Menangis ini sudah berzaman orang guna, dekat mak ini terus dia 'trademark' kan nama itu macam dia yang mula nama itu. Ramai 'small business owner' cari makan buat daging ini". Warga maya kemudian sepakat membuat usul bantahan terhadap tindakan mendaftarkan cap dagangan jenama Harimau Menangis di laman. Viral di laman media sosial dimana daging harimau menangis yang lembut dan juicy dijual oleh orang ramai. Apa yang menariknya, juadah ini sudah dipack bersama rempah ratus dan hanya perlu dimasak secara 'grill' dengan segera sahaja.

So that’s going to wrap this up with this exceptional food daging 'harimau menangis' recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.