Pulut kuning tanpa santan
Pulut kuning tanpa santan

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Pulut kuning tanpa santan Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi mereguk kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Resipi sedap dan mudah untuk Pulut kuning tanpa santan. Teringin nk makan pulut tapi santan tak dak jadi gak makan dgn ikan masin lagi sedap,pulut tu tak lemak , Klu tidak lagi sedap laa 💋 Pulit kuning memang antara menu kegemaran ramsi. Dapat makan bersama rendang mahupun gulai sedapnya kan. Tapi ada yang masih kurang yakin nak buat sendiri.

To begin with this recipe, we must prepare a few components. You can cook pulut kuning tanpa santan using 5 ingredients and 4 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Pulut kuning tanpa santan:
  1. Prepare 1 cwn pulut
  2. Get 1 s/b serbuk kunyit
  3. Ambil Sedikit garam
  4. Ambil 1 helai daun pandan
  5. Get 2 cwn Air

Pulut kuning memang ramai peminat terutama kalau makan dengan rendang. Cuma tak ramai rajin buat sebab nak masaknya makan masa. Kena rendam, kukus dua kali, gaul dengan santan lagi. Tapi menariknya Mulia Nis ada berkongsi cara pantas nak sediakan pulut kuning.

Penyediaan untuk memasak Pulut kuning tanpa santan:
  1. Basuh beras pulut,rndam beras selama 15minit bersama kunyit,kemudian masukkan kedlm periuk masukkan garam, masak sampai didih saja kemudian tapiskan
  2. Bila dah tapis masukkan dalam ricecooker,tanpa air ye bila pulut dh masak blh la hidang
  3. Dah pun siap selamat mncuba

Kena rendam, kukus dua kali, gaul dengan santan lagi. Tapi menariknya Mulia Nis ada berkongsi cara pantas nak sediakan pulut kuning. Tak perlu rendam berjam-jam, tak perlu susah cairkan santan, boleh masuk terus […] Gaul sehingga sebati. Apabila pulut kelihatan seakan basah, berhenti letak santan dalam pulut. Masak sekali lagi dan tekan 'warm' sahaja.

So that’s going to wrap this up with this special food pulut kuning tanpa santan recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.