Apam Balik Durian Keju a.k.a Martabak Manis Durian Keju
Apam Balik Durian Keju a.k.a Martabak Manis Durian Keju

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Apam Balik Durian Keju a.k.a Martabak Manis Durian Keju Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi mengecap kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To begin with this particular recipe, we must first prepare a few components. You can have apam balik durian keju a.k.a martabak manis durian keju using 14 ingredients and 10 steps. Here is how you can achieve that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Apam Balik Durian Keju a.k.a Martabak Manis Durian Keju:
 1. Sediakan 125 g Tepung Gandum
 2. Prepare 125 g Tepung roti/high protein flour
 3. Ambil 2 Sdb Susu Tepung
 4. Get 3 Sdb Gula Pasir
 5. Sediakan 50 ml Butter cair
 6. Ambil 1/2 Sdk Yis segera
 7. Prepare 1/2 Sdk Baking Soda
 8. Get 1/2 Sdk Baking powder
 9. Sediakan 350 ml Susu full cream/air (saya guna 150 ml Susu+200 ml Air)
 10. Ambil 2 Biji Telur
 11. Get 👉 Topping
 12. Get Isi Durian
 13. Get Keju Cheddar Di parut
 14. Ambil Susu Pekat
Cara-cara untuk memasak Apam Balik Durian Keju a.k.a Martabak Manis Durian Keju:
 1. Sediakan semua bahan-bahan
 2. Satukan dalam bekas, tepung gandum, tepung roti, susu tepung,Gula pasir,Yis, Baking Soda, Baking powder, butter cair. Tuangkan susu/air. Kacau sebati dengan menggunakan Wisk
 3. Tutup dengan kain bersih/plastik wrap rehatkan adunan selama 45 Minit- 1 jam.
 4. Setelah mengembang.
 5. Kacau adunan dan tuangkan telur sambil di Kacau hingga sebati.
 6. Panaskan Kuali leper Yang tebal dan anti lekat/Acuan apam balik. Gunakan api Kecil. Sapukan dengan sedikit butter/minyak,dan lap dengan tissue dapur.
 7. Tuangkan adunan apam balik
 8. Tunggu sampai timbul lobang-lobang di atas permukaan apam. Lepas tu boleh tabur dengan gula pasir. Tutup pan /acuan sekejap, sampai masak.
 9. Angkat dan sapu dengan butter.letak topping, lipat dan potong-potong.
 10. Selamat mencuba dan semoga berjaya 😘😘😘

So that’s going to wrap it up with this special food apam balik durian keju a.k.a martabak manis durian keju recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.