Pulut Kuning Serunding Daging bersama Anak-anak Ayam Comel
Pulut Kuning Serunding Daging bersama Anak-anak Ayam Comel

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Terbalikkan bekas tadi pada piring/ pinggan dan boleh keluarkan pulut kuning yang telah siap dilapiskan bersama serunding daging. Pulut Kuning Serunding Daging bersama Anak-anak Ayam Comel Beras pulut (dicuci & ditoskan) β€’ santan kotak β€’ sudu kecil garam β€’ air β€’ sudu minyak β€’ sudu kecil serbuk kunyit β€’ Bahan B : Bahan tambahan β€’ Serunding daging resepi pulut kuning & rendang ayam paling sedap!! Lihat juga resipi-resipi untuk Serunding Daging Bread MakerπŸ‘(Meat Floss). Antara kandungannya adalah pulut kuning berlapis serunding, telur puyuh, tomato ceri, telur dadar, cili potong dan salad segar.

Pulut Kuning Serunding Daging bersama Anak-anak Ayam Comel Makanan selesa di rumah mungkin termasuk sup ayam daun, kentang tumbuk dengan daging asap dan bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan lega di luar sana dan makanan yang disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan dengan sering dimasak di rumah. Sup ayam sayur paling sesuai ketika bersalji. Dari baunya yang indah hingga rasanya dengan luar biasa, sup ayam sayur adalah salah satu makanan keselesaan yang menawan terutama pada hari-hari sejuk.

To get started with this particular recipe, we have to first prepare a few components. You can have pulut kuning serunding daging bersama anak-anak ayam comel using 11 ingredients and 3 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Pulut Kuning Serunding Daging bersama Anak-anak Ayam Comel:
 1. Get Bahan A: Pulut Kuning
 2. Sediakan 1 cawan Beras pulut (dicuci & ditoskan)
 3. Prepare 1/2 kotak santan kotak
 4. Get 1 sudu kecil garam
 5. Get 1/2 cawan air
 6. Sediakan 1 sudu minyak
 7. Get 1 sudu kecil serbuk kunyit
 8. Get Bahan B : Bahan tambahan
 9. Sediakan Serunding daging
 10. Sediakan 1 biji telur rebus
 11. Prepare 5 keping hirisan lobak merah

Kalaulah ada yg sudi nk hadiahkan DJ sepeket serunding tak kiralah serunding daging ke, ayam ke, udang ke atau ikan sekalipun, DJ nak jer terima dgn rasa gembiranya.heheh. Setelah mendidih.gaul pulut supaya x berkerak.kemudian biarkan hingga masak. Sesuai dimakan bersama rendang, kari ayam & daging, kurma & sambal ikan bilis. Kaedah yg sama ini juga boleh digunakan( jgn masukkan serbuk kunyit) memasak pulut utk kuih serimuka , pulut serunding.pulut ini juga enak dimakan besama serawa durian. - Pulut Kuning Berhias Bersama Rendang Daging Mummy - Daging Masak Kicap - Daging & Paru Masak Sambal Kicap (Mak Misah) - Nasi Daging Air Asam Utara - Daging Kerbau Goreng Kunyit Suka Hati Lah - Daging Masak Kicap Sempoi - Maggi Goreng Daging Salai - Pulut Kuning Serunding Daging bersama Anak-anak Ayam Comel - Petola dan daging masak tumis air Tapi dah ada anak-anak yang suka makan saya buatkan juga untuk sarapan pagi.

Penyediaan untuk memasak Pulut Kuning Serunding Daging bersama Anak-anak Ayam Comel:
 1. Campurkan semua bahan-bahan ke dalam periuk nasi elektrik & tekan suis memasak seperti masak nasi biasa. Jumlah 1 cawan beras perlukan setengah cawan air & setengah cawan santan kotak. Ketika hampir kering nanti, perlu kacau guna senduk nasi supaya warna kuning dari serbuk kunyit sekata.
 2. Setelah selesai dimasak & disejukkan seketika. Boleh sendukkan sedikit ke dalam bekas & leperkan untuk lapisan pertama (gambar no 2). Kemudian ambil serunding daging dan ratakan sebagai lapisan kedua (gambar no 3). Seterusnya ulang semula letak lapisan pulut kuning tadi & ditekan supaya ia padat (gambar no 4).
 3. Terbalikkan bekas tadi pada piring/ pinggan dan boleh keluarkan pulut kuning yang telah siap dilapiskan bersama serunding daging. Boleh tambah potongan lobak merah & telur rebus untuk hiasan atau sebagai hidangan tambahan bersama pulut kuning. Siap!πŸ‘

Sesuai dimakan bersama rendang, kari ayam & daging, kurma & sambal ikan bilis. Kaedah yg sama ini juga boleh digunakan( jgn masukkan serbuk kunyit) memasak pulut utk kuih serimuka , pulut serunding.pulut ini juga enak dimakan besama serawa durian. - Pulut Kuning Berhias Bersama Rendang Daging Mummy - Daging Masak Kicap - Daging & Paru Masak Sambal Kicap (Mak Misah) - Nasi Daging Air Asam Utara - Daging Kerbau Goreng Kunyit Suka Hati Lah - Daging Masak Kicap Sempoi - Maggi Goreng Daging Salai - Pulut Kuning Serunding Daging bersama Anak-anak Ayam Comel - Petola dan daging masak tumis air Tapi dah ada anak-anak yang suka makan saya buatkan juga untuk sarapan pagi. Lagipun mudah sangat nak masak pulut kuning ni. Pulut kuning yang pertama saya hiaskan, memang tergesa-gesa. Masa tu saya guna bekas pizza bulat ikea sebagai base dia.

So that is going to wrap this up with this special food pulut kuning serunding daging bersama anak-anak ayam comel recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.