Pulut Kuning Noxxa
Pulut Kuning Noxxa

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Mood sedih hingga terbawa bawa dalam tidur selepas melihat ibu kucing yang telah mati tapi masih menyusukan anak anak kucing. See more ideas about pressure cooker recipes, cooker recipes, recipes. Cara masak pulut kuning guna noxxa ni banyak versinya. Anda boleh ikut mana-mana yang rasa selesa dna mudah.

Pulut Kuning Noxxa Makanan selesa dalam rumah mungkin termasuk sup ayam sayur, kentang tumbuk dengan daging asap dan bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan lega di luar sana dan makanan dengan disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan yang sering dimasak di rumah. Sup mandung sayur paling sesuai ketika bersalji. Daripada baunya yang indah hingga rasanya dengan luar biasa, sup ayam sayur adalah salah satu makanan keselesaan yang bagus terutama pada hari-hari sejuk.

To begin with this recipe, we must first prepare a few ingredients. You can cook pulut kuning noxxa using 5 ingredients and 4 steps. Here is how you can achieve it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Pulut Kuning Noxxa:
  1. Ambil 1 kg pulut susu
  2. Ambil 1 sudu besar kunyit
  3. Get 2 keping asam keping
  4. Sediakan 1 kotak santan
  5. Sediakan 1/2 helai daun pandan

Al kisahnya semalam bangun pepagi mak yong tetiba teringin makan pulut kuning. Masak pulut ada orang kata senang dan orang kata susah, kalau yang tak biasa masak asyik terlembik. Tu baru atas dapur, bab nak masak pulut noxxa rata - rata ramai yang failed. Permulaan nak masak dalam periuk noxxa ini pun dah banyak kali failed dah kita hadap :D, tapi tak apa, belajar daripada pengalaman orang cakap kan.

Penyediaan untuk memasak Pulut Kuning Noxxa:
  1. Rendamkan pulut selama 30 minit bersama serbuk kunyit dan asam keping.
  2. Buang air rendaman tadi dan basuh pulut. Masukkan air sama paras dengan pulut. Masukkan daun pandan. Laraskan tombol ke titik pressure dan tekan HP 7 minit. Tekan ON
  3. Selepas bunyi ‘bib’ laraskan tombol ke titik Steam. Keluarkan wap sehingga habis, masukkan santan. Kacau rata.
  4. Kemudian kekalkan titik Steam dan tekan Steam selamat 3 minit.

Tu baru atas dapur, bab nak masak pulut noxxa rata - rata ramai yang failed. Permulaan nak masak dalam periuk noxxa ini pun dah banyak kali failed dah kita hadap :D, tapi tak apa, belajar daripada pengalaman orang cakap kan. Sebenarnya pulut kuning ini Kak Noor masak hari Ahad yang lalu. Hari Isnin bawa ke pejabat untuk sarapan pagi bersama kawan-kawan. Dimakan pula bersama rendang pedas ayam yang telah dipanaskan beberapa kali dalam periuk Noxxa menggunakan fungsi `STIR FRY'.

So that is going to wrap it up with this special food pulut kuning noxxa recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.