Apam Balik Pandan Santan Kelapa
Apam Balik Pandan Santan Kelapa

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Apam Balik Pandan Santan Kelapa Makanan selesa di rumah mungkin termasuk sup ayam daun, kentang tumbuk dengan daging asap & bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan lega di luar sana dan makanan dengan disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan dengan sering dimasak di rumah. Sup mandung sayur paling sesuai ketika bersalji. Dibanding baunya yang indah hingga rasanya dengan luar biasa, sup ayam sayur ialah salah satu makanan keselesaan yang menawan terutama pada hari-hari sejuk.

To get started with this particular recipe, we have to first prepare a few components. You can have apam balik pandan santan kelapa using 11 ingredients and 5 steps. Here is how you cook that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Apam Balik Pandan Santan Kelapa:
 1. Prepare 2 cawan tepung gandum
 2. Prepare 200 ml santan S&P variasi Pandan
 3. Sediakan 2 biji telur
 4. Sediakan Setengah cawan gula
 5. Prepare 1 cawan kacang tanah (goreng dan tumbuk)
 6. Get 1 tin jagung manis
 7. Ambil Setengah cawan air
 8. Get Secubit garam
 9. Ambil 1 sudu kecil baking powder
 10. Ambil 1 sudu kecil soda bikarbonat
 11. Ambil 1 titik pewarna hijau
Penyediaan untuk memasak Apam Balik Pandan Santan Kelapa:
 1. Sediakan bahan2
 2. Tuang 200ml santan pandan bersama gula…kacau hingga gula larut
 3. Masukkan tepung diikuti bahan lain kecuali jagung dan kacang…adun saja hingga sebati.
 4. Setelah adunan siap boleh disenduk ke dalam kuali dan di tabur kacang…gula..dan jagung.Dah masak boleh lipat dua dan oles kulit apam dgn sedikit marjerin
 5. Apam balik pandan santan kelapa S&P siap…

So that’s going to wrap this up with this exceptional food apam balik pandan santan kelapa recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.