Ice cream Roti Gardenia Pelangi
Ice cream Roti Gardenia Pelangi

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Ice cream Roti Gardenia Pelangi Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi rasa kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

All our footwear is always designed and produced in sustainable quality leather. Find a wide selection of colorful sneakers, super soft sandals, and comfortable shoes. Resipi sedap dan mudah untuk Ice cream Roti Gardenia Pelangi. Sedap sangat Makan dgn roti dan kacang tanah padu babe. #goldenapron Intruksi cara membuat Ice cream Roti Gardenia Pelangi.

To get started with this particular recipe, we have to first prepare a few components. You can cook ice cream roti gardenia pelangi using 12 ingredients and 9 steps. Here is how you cook that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Ice cream Roti Gardenia Pelangi:
  1. Sediakan 400 ml whipping cream UHT
  2. Get 420 gram susu pekat manis cap teko
  3. Get 2-3 keping roti putih jenama gardenia
  4. Get Pewarna biru tambah sedikit serbuk vanilla
  5. Sediakan Perasa jagung KHH Double Lion
  6. Ambil Sweetcorn cream adabi (sedap giler)
  7. Prepare Perasa tebu KHH Double Lion
  8. Sediakan Perasa ros KHH Double Lion
  9. Ambil Susu segar any brand boleh
  10. Get Cadangan hidangan
  11. Ambil Kacang tanah utk taburan dan dimakan bersama ais krim
  12. Get Roti manis butter raisin gardenia utk dimakan bersama ais krim

Testimoni. seminggu yang lalu Cheese Chiffon Cake yang cukup populer di Semarang. Disini tidak hanya menjual chiffon cake namun juga terdapat restoran. Nikmati juga promo dan diskon menarik dari Pelangi Cheese Chiffon Dan Ice Cream - Pleburan. Pelangi Cheese Chiffon Dan Ice Cream - Pleburan.

Penyediaan untuk memasak Ice cream Roti Gardenia Pelangi:
  1. Pertama carik carik kan roti putih gardenia dan rendam dalam susu segar. Ketepikan
  2. Pukul 420 gram susu pekat hingga putih pucat mcm ini.
  3. Pukul 400ml atau dua kotak kecil whipping cream UHT hingga kembang. Pastikan krim berada dalam keadaan benar benar sejuk. Saya sebelum nak pakai masukkan dalam peti sejuk beku selama 15 minit. Jangan risau tak beku pun. Cuma cream benar benar sejuk.
  4. Masukkan roti yg direndam tadi dalam susu pekat. Pukul hingga ketulan roti jadi kecil kecil. Jangan risau ya, sbb walau ada ketulan roti kecil kecil, bila dah siap ais krim tak rasa pun roti tu. Tapi kalo nak lagi smooth boleh aja kisar kan roti dgn susu pekat yg dipukul hingga putih pucat tadi. It's your choice. Tapi kalo saya tak payah pun tak apa. ๐Ÿ˜…
  5. Masukkan whipping cream tadi ke dalam adunan campuran susu pekat dan roti. Pukul dgn mixer hingga sebati sahaja.
  6. Bahagikan kepada 4 bahagian. Cara nak bahagi, guna senduk sama setiap kali letak bahagian. Jadi dia sama banyak.
  7. Untuk warna biru, saya tambahkan sedikit sahaja serbuk vanilla. Sbb Pewarna biru tiada perasa.jadi saya perasa kan dgn vanilla. Guna serbuk vanilla sedap.
  8. Utk warna merah saya gunakan perisa ros KHH Double Lion. Untuk hijau saya guna perisa tebu KHH Double Lion. Untuk kuning saya guna perisa jagung ditambah Sweetcorn cream adabi. Marvelous Perasa perasa nie bila dicampur kesemuanya. Sedap. Cubalah ya nanti.
  9. Cara nak buat mcm nie. Letak satu senduk warna di setiap bahagian bekas. Dah penuh, guna lidi satay dan lorekkan. Lepas tu tabur dgn kacang tanah. Sejuk bekukan. Dah siap makan dgn roti manis gardenia raisin butter. Sedap. Serious. Boleh jugak makan dgn roti putih gardenia pun sedap. Yg pasti gabungan semua perasa minuman tersebut buat rasa ais krim sedap sangat.

Nikmati juga promo dan diskon menarik dari Pelangi Cheese Chiffon Dan Ice Cream - Pleburan. Pelangi Cheese Chiffon Dan Ice Cream - Pleburan. Lihat juga resipi-resipi untuk Pizza Roti Gardenia๐Ÿž. Gardenia toasties, powdered milk and condensed milk combined together and upgraded by adding different flavors. Selain kopi dan juga ice cream, kini ada juga roti bakar pelangi.

So that’s going to wrap this up with this special food ice cream roti gardenia pelangi recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.