Roti coklat leleh
Roti coklat leleh

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Roti coklat leleh Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi mereguk kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Enjoy your local restaurant favorites from the comfort of your own home. The food you want, when you want it. Lihat juga resep Roti isi coklat leleh enak lainnya. Kali ni aku tak review makanan tapi aku cuba untuk try masak menu yang senang.

To get started with this particular recipe, we have to prepare a few ingredients. You can cook roti coklat leleh using 4 ingredients and 6 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Roti coklat leleh:
  1. Ambil 5-7 keping roti gardenia atau apa² brand tak kisah
  2. Prepare Majerin / Butter
  3. Get Susu full krim
  4. Sediakan Coklat Masakan

Untuk menjadikannya lebih menarik, apa kata kita cuba pula roti john cheese. Citarasa yang ditawarkan oleh produk ini juga sangat enak dan tidak membuat eneg. Tekstur coklat ini sendiri juga mudah lumer apabila dipanaskan atau dicampur dengan adonan. Temukan kelezatan ala coklat mewah dengan menggunakan Pasha Dark Chocolate Compound untuk membuat.

Cara-cara untuk memasak Roti coklat leleh:
  1. Sediakan bahan² tersebut..
  2. Sapu roti tersebut dengan majerin / butter.. kemudian potong macam bentuk pensel
  3. Dah siap dipotong semua kemudian masukkan dalam oven bakar dalam suhu ala kadar 140°c bagi dalam 6 atau 7 minit bagi keras jangan sampai hangus. Bila dah keras kuning² cikit keluarkan.
  4. Kita buat topping coklat. Masukkan susu full krim dalam setangah cawan ikut sukatan bahan roti anda dalam kuali kemudian buka api kecik je jangan besar. Kemudian masuk coklat masakan dan butter. Agak² panas tutup api dan kacau sampai coklat dan butter cair
  5. Kemudian masukkan roti tadi yang dah dibakar ke dalam coklat dan gaul kasi rata
  6. Kemudian angkat dan sedia untuk dihidang. Ok bole ar makan 😁.. cubalahhh😘

Tekstur coklat ini sendiri juga mudah lumer apabila dipanaskan atau dicampur dengan adonan. Temukan kelezatan ala coklat mewah dengan menggunakan Pasha Dark Chocolate Compound untuk membuat. Tidak kiralah sama ada menjual kuih talam, roti, pastry, kek ataupun biskut. Kaedah penyediaan resepi kek coklat cheese berhantu : Pukul krim keju dengan gula sehingga sebati. Ini Resepi Bebola Kentang Cheese Leleh Kegemaran Anak.

So that is going to wrap this up with this exceptional food roti coklat leleh recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.