Pulut Bahtera Merdeka #ChefZam
Pulut Bahtera Merdeka #ChefZam

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Pulut Bahtera Merdeka #ChefZam Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi mereguk kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

About Press Copyright Contact us Creators Advertise Developers Terms Privacy Policy & Safety How YouTube works Test new features Press Copyright Contact us Creators. Bahtera Merdeka, a well known song popularized by many artists includin. Bahtera Merdeka Presiden DAP yang sangat ditakuti oleh PAS Kasihan jugak kita mengenangkan nasib ahli-ahli Parti Melayu Pas dan para pengikutnya. Poems of The Annoyingly Anonymous Leman Pulut.

To begin with this particular recipe, we must prepare a few components. You can have pulut bahtera merdeka #chefzam using 5 ingredients and 10 steps. Here is how you can achieve it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Pulut Bahtera Merdeka #ChefZam:
 1. Sediakan 4 cawan beras pulut
 2. Ambil 1 keping asam keping
 3. Prepare 2 titik pewarna untuk warna merah, biru dan kuning
 4. Ambil 2 cawan gula
 5. Prepare Daun pandan

My brother in KB laughed when I told him I was going for a Ahmad Jais concert. He warned me that AJ may single me in the crowd to come on stage. Firstly, I'm somewhere near AJ's era, plus or minus a few years. Secondly, he thought the crowd will be small and I'll stand out amongst the crowd.

Cara-cara untuk memasak Pulut Bahtera Merdeka #ChefZam:
 1. Basuh bersih beras pulut kemudian rendam dalam air
 2. Masukkan asam keping. Biarkan terendam selama 15 minit.
 3. Toskan beras pulut dari air rendaman dan masukkan beras pulut ke dalam inner pot dan isikan air hingga paras pulut.
 4. Tutup periuk, tekan butang Low Pressure 2 minit dan tekan butang ON. Laraskan tombol ke titik Pressure.
 5. Bila dah masak, laraskan tombol ke titik Steam untuk bebaskan wap. Biarkan wap keluar sampai habis, baru buka penutup. Tekan butang Off.
 6. Bila dah siap LP 2 minit td, buka penutup dan kaup pulut yang dah masak kemudian masukkan ke dalam bekas berasingan mengikut warna. Masukkan gula dan santan yang telah dicampur dengan sedikit garam. Gaul sebati.
 7. Masukkan pulut yang telah siap digaul bersama santan dan gula ke dalam pengukus. Saya guna pengukus tupperware.
 8. Masukkan 3 cawan air ke dalam inner pot noxxa. Masukkan pengukus tupperware dan tutup periuk. Tekan Steam 2 minit dan tekan butang On. Laraskan tombol ke titik Steam.
 9. Bila dah masak tekan butang Off. Buka penutup dan taraaaa….pulut dah siap.
 10. Hiaslah pulut anda mengikut kesukaan. Saya gentel bulat-bulat untuk jadikan bahtera merdeka. Siaplah pulut 4 warna lambang jalur gemilang negara kita. Pulut ni sedap di makan bersama serunding halia, serunding ayam atau daging serta rendang.

Firstly, I'm somewhere near AJ's era, plus or minus a few years. Secondly, he thought the crowd will be small and I'll stand out amongst the crowd. Other items include a huge diorama depicting a sultan's court as well as clothing, weapons, stone inscriptions, musical instruments and photographs.

So that’s going to wrap it up with this exceptional food pulut bahtera merdeka #chefzam recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.