Ayam Goreng Rempah Ranggup
Ayam Goreng Rempah Ranggup

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Ayam Goreng Rempah Ranggup Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi mengecap kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Kaedah ini untuk mendapatkan ayam goreng yang rangup tapi berjus didalam. Untuk dapatkan serat yang garing, bila dah siap goreng semua ayam, ambilserdak-serdak yang tinggal dan goreng dengan api sederhana. Masa tengah goreng tu, kacau-kacauserdak supaya tidak bergumpal atau berketul. Ayam goreng berempah tidak disalut tepung tetapi ia diperap dalam campuran rempah yang pastinya akan mengusik deria rasa anda.

To get started with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can cook ayam goreng rempah ranggup using 8 ingredients and 4 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Ayam Goreng Rempah Ranggup:
 1. Ambil 1 ekor ayam
 2. Sediakan 1 senduk tepung rempah ayam
 3. Get 2 senduk tepung bestari pedas
 4. Ambil 1 mangkuk besar minyak
 5. Sediakan Tepung Pekat Salutan Luar ayam
 6. Prepare 4 sudu air
 7. Ambil 1 sudu besar tepung rempah
 8. Ambil 1 senduk tepung bestari pedas

Satu lagi yang biasa kita jumpa ayam goreng berempah ni adalah peniaga yang menjual nasi kukus. Wajib ada ayam goreng berempah dengan kuah kari dalca dia. Satu hidangan yang padu untuk makan tengah hari. Teringin nak makan ayam goreng berempah serai harini.

Penyediaan untuk memasak Ayam Goreng Rempah Ranggup:
 1. Bersihkan ayam lalu taburkan tepung rempah ayam dan tepung bestari pedas. Gaulkan dengan air agar tepung pekat menyaluti ayam.
 2. Panaskan minyak. Sediakan tepung rempah ayam dan tepung bestari pedas kering yang di gaul rata ke dalam mangkuk. Setelah minyak betul-betul panas baru masukkan ayam yang disalut dengan tepung kering.
 3. Masukkan ayam dan terbalikkan setelah garing. Gorengkan ayam sampai habis dan setelah masak toskan ayam.
 4. Ayam Goreng Rempah Ranggup siap untuk dihidangkan. Selamat mencuba guys 😍

Satu hidangan yang padu untuk makan tengah hari. Teringin nak makan ayam goreng berempah serai harini. Terasa dah bunyik krup krap masa ratah hampas serai tu. Goreng Ayam Berempah Serai Rangup Sedap. Ayam rasa rangup kat luar, malah berjus kat dalam.

So that’s going to wrap it up for this exceptional food ayam goreng rempah ranggup recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.