Telur Separuh Masak dan Roti Bakar Kaya
Telur Separuh Masak dan Roti Bakar Kaya

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Telur Separuh Masak dan Roti Bakar Kaya Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi rasa kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Ambil telur yang dah di kacau tadi tuangkan dalam pan sampai separuh masak, kemudian ambil roti hotdog yang bakar tadi letak di atas telur tersebut. Dah masak terbalikkan dan angkat letak dalam pinggan. Sapukan seberapa banyak kaya yang nak. Antara sarapan paling mudah dan sedap bagi saya ialah Roti Bakar bersama Telur Separuh Masak.

To get started with this recipe, we have to first prepare a few components. You can cook telur separuh masak dan roti bakar kaya using 9 ingredients and 4 steps. Here is how you can achieve that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Telur Separuh Masak dan Roti Bakar Kaya:
 1. Prepare Bahan Utama
 2. Ambil 4 keping roti gardenia
 3. Prepare 2 sudu sapuan kaya
 4. Sediakan 1 sudu butter/ marjerin
 5. Get 2 biji telur
 6. Sediakan 1 periuk air kosong yang menenggelamkn telur
 7. Get Bahan Tambahan
 8. Ambil Lada sulah sesedap rasa
 9. Sediakan Kicap sesedap rasa

Selain waktu berbuka, ianya sangat sesuai untuk hidangan bersahur kerana keluarga saya hanya bersahur dengan makanan simple sahaja. Roti Kaya Telur ini sangat sedap digandingkan dengan minuman Susu Soya Yeo's yang. Roti bakar juga boleh disapu dengan seri kaya. Tapi bila kita cuba buat sendiri dekat rumah, susahlah pula nak mengagaknya.

Cara-cara untuk memasak Telur Separuh Masak dan Roti Bakar Kaya:
 1. Mula-mula sekali penuhkan air dalam periuk sehingga boleh menenggelamkan telur. Masak dahulu air, sehingga mendidih. Kemudian, tutup api dan cepat-cepat masukkan telur. Set kan timer, selama 7 mnt. Kalau ada yg suka lebih cair lagi, setkan 6 mnt shj tau. Klu lebih dr 7 mnt, telur akan terus jadi telur rebus hehheheh.
 2. Kemudian, keluarkan telur dan biarkan seketika. Ambil mentega, sapu di permukaan dua keping roti. Kemudian bakar sekejap. Kita guna kuali je Jekfer tau. Tak susah pun hihihi.
 3. Kemudian, ketepikan roti yg sudah dibakar sekejap tu. Sapukan dua keping permukaan roti yg lain dengan sapuan kaya. Bubuhla tebal mana yang disukai. Seterusnya, tekapkan kedua2nya bahagian yang dibakar dan disapu kaya.
 4. Siap! Boleh potong 4 roti td. Kemudian pecahkan telur separuh masak 🤤, taburkan serbuk lada putih dan kicap manis. Pastu hidangla dengan susu pun boleh, teh tarik pun boleh, kopi pun boleh. Jangan lupa selitkan bunga tau 🤩. Selamat mencuba🥰

Roti bakar juga boleh disapu dengan seri kaya. Tapi bila kita cuba buat sendiri dekat rumah, susahlah pula nak mengagaknya. Kadang-kadang tu bila buat ada saja yang tak kena… Ada yang cair sangat sampai rasa mentah, ada yang terlalu masak dan tak dapat nak cicah dengan roti bakar. Ambil telur yang dah di kacau tadi tuangkan dalam pan sampai separuh masak, kemudian ambil roti hotdog yang bakar tadi letak di atas telur tersebut. Dah masak terbalikkan dan angkat letak dalam pinggan.

So that is going to wrap it up with this special food telur separuh masak dan roti bakar kaya recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.