Resepi sandwich telur yummeh
Resepi sandwich telur yummeh

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Resepi sandwich telur yummeh Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi rasa kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Resepi Sandwich Telur Mayones Roti Cheese Sos Chili Mayonis Bahan-Bahan. Cara buat sandwich mayonis campur telur paling sedap di muka bumi. Roti telur (dalam bahasa Inggeris: French toast) adalah hidangan roti direndam dalam telur kemudian digoreng. Apabila roti telur dihidang sebagai hidangan manis, susu, gula, atau kayu manis ditambah sebelum digoreng, dan ia mungkin diliputi dengan gula.

To begin with this particular recipe, we must first prepare a few ingredients. You can have resepi sandwich telur yummeh using 7 ingredients and 5 steps. Here is how you can achieve it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Resepi sandwich telur yummeh:
 1. Ambil 4 keping roti gardenia
 2. Ambil Telur 2 biji
 3. Prepare 2 helai Salad
 4. Sediakan Tomato 1 biji
 5. Sediakan Mayonise/ranch sos or both/thousand island sauce
 6. Sediakan Sos2 ni agak2 je ye
 7. Ambil Serbuk lada hitam

Cincai je saya buat, orang lain yang dah terer mungkin resepinya lebih sedap dan menyelerakan. Takpe, saya share jugak ya kot-kot ada yang nak cuba resepi ni. Sandwich Telur sememangnya makanan ringkas yang digemari ramai. Ia sangat sesuai dimakan ketika sarapan dan minum petang.

Penyediaan untuk memasak Resepi sandwich telur yummeh:
 1. Didihkan air,masukkan telur & masak dengan api sederhana selama 10 minit
 2. Sejukkan dengan air sejuk,buang kulit & lenyekkan halus2 dengan garfu/ape2 je appliance pun boleh.
 3. Masukkan mayonis,sos ranch/thousand island,serbuk lada hitam
 4. Susun roti 1,salad,telur,salad,roti ke2.ikut susunan ye..kalau x nanti roti jadi lembik..x sedap.
 5. Dh siap susun, potong 2/potong 4..tara..dh siap..

Sandwich Telur sememangnya makanan ringkas yang digemari ramai. Ia sangat sesuai dimakan ketika sarapan dan minum petang. Jika anda selalu ke Hotel kerana menghadiri seminar, latihan atau sebagainya, resepi sandwich telur ini sememangnya adalah favorite hotel. Rasanya sungguh versatile dan sememangnya anda tak akan puas dengan hanya makan sekeping sandwich sahaja! Letakkan sekeping salad di atas bancuhan telur dan akhir sekali letakkan roti.

So that is going to wrap this up for this exceptional food resepi sandwich telur yummeh recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.