Apam Balik Red Velvet Isi Durian dengan Cheese
Apam Balik Red Velvet Isi Durian dengan Cheese

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Apam Balik Red Velvet Isi Durian dengan Cheese Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi mereguk kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To begin with this particular recipe, we have to first prepare a few components. You can have apam balik red velvet isi durian dengan cheese using 19 ingredients and 7 steps. Here is how you cook that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Apam Balik Red Velvet Isi Durian dengan Cheese:
 1. Get 👉Apam Balik
 2. Prepare 100 gm Tepung Gandum
 3. Sediakan 100 gm Tepung High Protein
 4. Prepare 1 Sdb Tepung Tapioka
 5. Get 2 Sdb Gula Aising
 6. Get 2 Sdk Serbuk koko
 7. Prepare 1 Sdb Susu Tepung
 8. Ambil Secukupnya pewarna Merah
 9. Prepare 1/8 Sdk Garam
 10. Ambil 1/2 Sdk Baking Powder
 11. Ambil 2 Sdk Cuka Makan
 12. Get 1 Sdk Baking Soda
 13. Get 350 ml Air
 14. Prepare 👉 Filling
 15. Prepare 1 Sdb Gula Pasir
 16. Prepare 30 gm Butter
 17. Get 200 gm Durian di lenyek halus
 18. Ambil 50 gm Keju Parut
 19. Ambil Susu Pekat
Cara-cara untuk memasak Apam Balik Red Velvet Isi Durian dengan Cheese:
 1. Sediakan bahan-bahan
 2. Masukan Semua bahan-bahan Kedalam pengisar kecuali Topping. Kisar hingga halus. Rehatkan adunan Selama 15 Minit.
 3. Satukan Baking Soda dan cuka,kacau sebati dan Tuangkan Kedalam adunan
 4. Panaskkan acuan untuk apam balik/Double Pan,Gunakan api kecil. Tuangkan adunan kemudian biarkan ianya Hin keluar bubble bubble setelah agak kering taburkan sedikit gula pasir. Dan tutup Pan.
 5. Setelah masak angkat dan sapukan dengan Butter.
 6. Sapukan dengan isi durian yang sudah di lenyek halus, taburkan keju dan tuangkan dengan susu pekat. Tutuplah apam balik dan Potong-potong mengikut cita rasa Anda. Apam Balik Red Velvet isi Durian dengan Cheese sedia untuk dihidang. Yammiii 🤤🤤🤤❤️
 7. Selamat mencuba dan semoga berjaya 😘😘😘

So that’s going to wrap this up with this exceptional food apam balik red velvet isi durian dengan cheese recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.