Roti Pisang Coklat
Roti Pisang Coklat

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Roti Pisang Coklat Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi mengecap kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Free UK Delivery on Eligible Orders! Roti Pisang Keju Coklat - Chocolate, Cheese, and Banana Bread Rolls. As you can imagine from the name "killer toast", the original intention of the dough is to make Asian bread loaf, for cutting into slices and make into toast for breakfast. But this dough is also really good to create multitude of Asian bread rolls, the kind one encounters in any Asian bakery.

To begin with this recipe, we have to prepare a few components. You can have roti pisang coklat using 6 ingredients and 5 steps. Here is how you can achieve it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Roti Pisang Coklat:
 1. Prepare 8 keping roti gardenia
 2. Prepare 2 biji pisang (potong 2 dan belah lagi 2)
 3. Sediakan 3 sudu besar butter
 4. Ambil Bahan Hiasan/Penambah Rasa (Pilihan)
 5. Get 8 sudu kecil gula
 6. Sediakan 3 sudu besar coklat syrup (saya guna brand Hershey's)

Roti pisang Coklat Paling Pas untuk cemilan siang ini. Namun roti yang akan kami sajikan kali ini adalah roti dengan rasa pisang yang dipadukan dengan coklat atau yang lebih sering dikenal dengan nama roti pisang coklat. Dan tentunya, roti pisang coklat ini memiliki rasa yang sangat menggoda selera juga memiliki tekstur yang sangat empuk. Anda mungkin masih belum mengetahui tentang cara pembuatan roti, tetapi ada juga yang sudah ahlinya.

Cara-cara untuk memasak Roti Pisang Coklat:
 1. Jika pisang panjang potong 2 dan kemudian belah lagi 2. Jika pisang kecik boleh belah 2 je. Terpulang ikut citarasa masing masing.
 2. Sapu butter pada roti. Letak pisang dan gula atasnya. Kemudian lipat 2. Saya letak 1 sudu kecil je gula untuk setiap keping roti sebab pisang dah manis.
 3. Tekan tepi tepi roti bagi kemas. Gunakan hujung garfu dan tekan keliling roti supaya roti tak terbuka.
 4. Masukkan roti ke dalam air fryer. Bakar pada suhu 160°c selama 5 minit. Kemudian balikkan dan bakar lagi selama 2 minit. Suhu dan masa bergantung pada AF dan oven masing masing.
 5. Tadaaa! Dah siappppp. Kalau suka boleh letak coklat syrup atas roti sebelum makan.

Dan tentunya, roti pisang coklat ini memiliki rasa yang sangat menggoda selera juga memiliki tekstur yang sangat empuk. Anda mungkin masih belum mengetahui tentang cara pembuatan roti, tetapi ada juga yang sudah ahlinya. Tampilan roti ini sungguh klasik dan seolah jadi bentuk paten baginya. Selain lenjeran pisang, biasanya roti juga diisi dengan coklat dan diberi topping taburan keju parut, yang tentu akan menyempurnakan kenikmatannya. Ciri khas lain roti pisang ini adalah permukaannya yang mulus berwarna kecoklatan.

So that’s going to wrap it up with this special food roti pisang coklat recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.