Roti Goreng Sosej
Roti Goreng Sosej

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Enjoy your local restaurant favorites from the comfort of your own home. The food you want, when you want it. Resepi Viral Roti Sosej Cheese Leleh Bersalut Telur. Cara- Cara Penyediaannya Sangat mudah, boleh buat hanya melihat pada gambar.

Roti Goreng Sosej Makanan selesa dalam rumah mungkin termasuk sup ayam daun, kentang tumbuk dengan daging asap dan bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan leluasa di luar sana dan makanan dengan disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan dengan sering dimasak di rumah. Sup ayam sayur paling sesuai ketika bersalji. Dari baunya yang indah hingga rasanya yang luar biasa, sup ayam sayur ialah salah satu makanan keselesaan yang menawan terutama pada hari-hari sejuk.

To get started with this recipe, we must first prepare a few ingredients. You can have roti goreng sosej using 4 ingredients and 4 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Roti Goreng Sosej:
  1. Prepare 1 buku roti panjang gardenia
  2. Get 20 ketul sosej
  3. Sediakan 4 biji telur
  4. Get 1 kotak serbuk roti

Nak buat untuk minum petang pun boleh. Jom cuba resipi perkongsian saudari Noor Haffiza Mohd Rashid ni. Salah satu snek mudah, sedap dan mengenyangkan yang boleh dicuba ialah Roti Sosej Goreng perkongsian saudari Shah Ruzanna Shafiee. Buat secara homemade tentunya lebih jimat, kebersihan terjamin dan boleh puas makan.

Penyediaan untuk memasak Roti Goreng Sosej:
  1. Gelek roti dan ratakan. Saya guna anak lesung. Dalam gambar 2 biji telur tapi saya guna 4 biji untuk 1 buku roti. Sediakan serbuk roti.
  2. Letakkan seketul sosej atas roti. Lipat dan gulung. Sapu telur dihujung roti supaya tidak terbuka. Golekkan dalam telur.
  3. Lepas tu golekkan atas serbuk roti dan ratakan.
  4. Panaskan minyak dan goreng. Dah siap boleh diangkat, Nak bagi makan kenduri kahwin saya potong dua. Siap.

Salah satu snek mudah, sedap dan mengenyangkan yang boleh dicuba ialah Roti Sosej Goreng perkongsian saudari Shah Ruzanna Shafiee. Buat secara homemade tentunya lebih jimat, kebersihan terjamin dan boleh puas makan. Celup sosej ke dalam putih telur, letakkan diatas roti, kemudian gulung kemas. Gamkan tepi roti dengan telur putih supaya tidak terbuka. Lama dah ni tunggu Q nak buat roti gulung sosej goreng.

So that is going to wrap this up for this special food roti goreng sosej recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.