Ayam Goreng Berempah cara saya
Ayam Goreng Berempah cara saya

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Ayam Goreng Berempah cara saya Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi mereguk kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Buat menu tambahan ayam goreng berempah. Ayam goreng ni simple je resepinya. Bahan yang ada dalam peti je saya guna. Resepi ini telah dikongsikan oleh Puan SuiSan Aliezsha.

To get started with this recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can cook ayam goreng berempah cara saya using 5 ingredients and 4 steps. Here is how you cook that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Ayam Goreng Berempah cara saya:
  1. Sediakan Ayam bahagian mana pun boleh (saya ambil bahagian paha)
  2. Ambil Pes Soto jenama Mamaizz (boleh google pes soto mamaizz)
  3. Ambil Serbuk Roti (Bread Crumb) banyak agak-agak
  4. Ambil Secukup Rasa Maggi banyak ikut suka
  5. Ambil Minyak untuk menggoreng

Tapi sebab nak cepat agaknya, Nana tak memberitahu cara cara dia menyediakan Ayam Goreng Berempah. Kaedah ini untuk mendapatkan ayam goreng yang rangup tapi berjus didalam. Untuk dapatkan serat yang garing, bila dah siap goreng semua ayam, ambilserdak-serdak yang tinggal dan goreng dengan api sederhana. Masa tengah goreng tu, kacau-kacauserdak supaya tidak bergumpal atau berketul.

Penyediaan untuk memasak Ayam Goreng Berempah cara saya:
  1. Basuh bersih ayam, dan kerat-kerat isi ayam seperti dalam gambar.
  2. Ambil agak-agak sebahagian banyak pes soto dan oleskan ke isi ayam tadi hingga sebati. Perap dalam setengah jam.
  3. Selepas di perap. Salut ayam tadi dengan serbuk roti dan Goreng dalam api yang kecil.
  4. Pes Soto jenama Mamaizz. Boleh google pes soto mamaizz

Untuk dapatkan serat yang garing, bila dah siap goreng semua ayam, ambilserdak-serdak yang tinggal dan goreng dengan api sederhana. Masa tengah goreng tu, kacau-kacauserdak supaya tidak bergumpal atau berketul. Resep Ayam goreng rempah lengkuas ala RM Mergosari. Seneng banget kemaren bisa bikin ayam goreng kayak gini. Ini salah satu ayam goreng favorit yang biasa kami beli di RM Mergosari.

So that is going to wrap this up with this exceptional food ayam goreng berempah cara saya recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.