Roti Poket Berinti
Roti Poket Berinti

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Roti Poket Berinti Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi mereguk kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Enjoy your local restaurant favorites from the comfort of your own home. The food you want, when you want it. Browse Our Great Selection of Books & Get Free UK Delivery on Eligible Orders! Roti Poket Berinti Lemau sungguh nak pi beli barang-barang buat roti poket ni.

To get started with this recipe, we have to first prepare a few components. You can have roti poket berinti using 12 ingredients and 10 steps. Here is how you can achieve that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Roti Poket Berinti:
  1. Sediakan 6 keping Roti (Cikna guna Gardenia)
  2. Prepare 5 biji Telur
  3. Sediakan 1/2 cawan Tepung Goreng Cucur
  4. Ambil 2 cawan Minyak utk menggoreng
  5. Prepare 1 sudu besar Mentega
  6. Prepare 1 sudu teh Serbuk Lada Hitam Kasar
  7. Sediakan 1 sudu teh Lada Sulah
  8. Get 1/2 sudu teh Garam
  9. Prepare 4 sudu teh Mayonis
  10. Prepare 2 sudu besar Sos Cili
  11. Sediakan 1 sudu besar Sos Lada Hitam
  12. Prepare 1 sudu besar Sos BBQ

Dah pandai buat roti poket ini, boleh lah buat roti aiskrim goreng lain kali. Niat di hati nak gembirakan encik suami. Terima kasih semua Min sebab buat tajuk ini. Note : Hny roti gardenia je leh trus goreng gni tnp guna serbuk roti dgn tekstur cmtu.

Penyediaan untuk memasak Roti Poket Berinti:
  1. Ambil 2 keping roti kepitkan. Gelek roti hingga leper dan nipis.
  2. Gunting / tekap roti menjadi bentuk bulat.
  3. Ambil 2 biji telur. Pecahkan ke dalam mangkuk dan kocak sedikit. Tepung diletakkan ke dalam piring leper.
  4. Ambil roti yg ditekap tadi balik-balikkan dalam tepung kemudian celup dalam telur. Akhir sekali balut balik dengan tepung.
  5. Panaskan minyak. Goreng roti tadi hingga keperangan dengan api sederhana. Cedokkan minyak curah atas roti supaya roti jadi kembung.
  6. Pecahkan 3 biji telur lagi ke dalam lebihan telur yg dicelup roti. Potong lebihan roti yang dipotong bulat tadi masukkan ke dalam adunan telur bersama lada hitam, lada sulah & garam. Kacau sebati.
  7. Panaskan mentega. Masukkan adunan telur, masak hingga telur kental. Setelah masak, biarkan sejuk seketika.
  8. Potong roti yang digoreng tadi kepada 2 bahagian untuk membentuk poket.
  9. Campurkan mayonis, sos cili, sos lada hitam & sos bbq ke dalam telur. Gaul sebati.
  10. Cedokkan adunan telur ke dalam roti poket. Siap untuk dihidangkan.

Terima kasih semua Min sebab buat tajuk ini. Note : Hny roti gardenia je leh trus goreng gni tnp guna serbuk roti dgn tekstur cmtu. Pglaman sy, roti lain kalau wt mcm gni terlalu serap minyak. sy gn roti wholemeal pun serap minyak.huhu .very the calories hihihi . •¨•.¸¸ cara lain boleh celupkan serbuk roti dan goreng, if not else healthy way . Roti Poket Berinti Daging Burger dan Salad. Using a rolling pin, roll out one of the roti thinly and then fry on one side until it puffs up and is speckled brown on the underside.

So that’s going to wrap this up for this special food roti poket berinti recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.