Poket ajaib telur tuna mayonis 😘
Poket ajaib telur tuna mayonis 😘

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Poket ajaib telur tuna mayonis 😘 Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi mengecap kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Wide Range of AFMs Incl Entry-level & Advanced. The Industry Standard High-QualityTunneling AFM Probes for Reproducible Imaging. Check Out our Selection & Order Now. Free UK Delivery on Eligible Orders!

To get started with this recipe, we must first prepare a few components. You can cook poket ajaib telur tuna mayonis 😘 using 8 ingredients and 7 steps. Here is how you can achieve it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Poket ajaib telur tuna mayonis 😘:
 1. Get 2 kpg roti gardenia
 2. Get 1 biji telur
 3. Prepare Serbuk roti
 4. Sediakan 1 sdt mentega
 5. Sediakan 3 sdb mayonis
 6. Get 1 sdb ikn tuna dlm tin
 7. Get 2 hiris buah tomato
 8. Prepare Minyak untuk menggoreng

Sebab tak pernah lagi mencuba resepi ini. Sebab saya suka makan tuna pedas, jadi kali ini kita. Masukkan telur dan kacau sedikit, kemudian masukkan garam dan lada sulah. Kacau sekejap hingga telur masak tapi masih lembab/moist.

Cara-cara untuk memasak Poket ajaib telur tuna mayonis 😘:
 1. Ambil 2 kpg roti dan gelek roti hingga padat.
 2. Letakkan 2 kpg roti bersama2 dan ambil acuan bulat untuk memotong roti saiz bulat.
 3. Pecahkn sebiji telur dan pukul hingga hancur. Celupkan roti ke dalam telur dan salutkan dengan serbuk roti.
 4. Panaskan minyak di dalam kuali untuk menggoreng roti. Simbahkan minyak ke atas roti perlahan2 sepanjang masa menggoreng supaya roti akan mengembang bulat dengan cantik.
 5. Panaskan kuali dan masukkan mentega. Masukkan lebihan telur tadi ke dalam kuali dan kacau2 hingga telur masak. Masukkan ke dalam mangkuk dan letak 2sdb mayonis. Gaul rata.
 6. Ambil 1 sdb tuna dan campurkan 1 sdb mayonis. Gaul rata.
 7. Potong roti kepada 2 bahagian. Masukkan separuh telur mayonis dan separuh tuna mayonis ke dalam poket roti. Hiaskan dengan hirisan tomato dan sos cili. Siap 🤗

Masukkan telur dan kacau sedikit, kemudian masukkan garam dan lada sulah. Kacau sekejap hingga telur masak tapi masih lembab/moist. Tuang ke dalam mangkuk; Masukkan tuna (ambil tuna sahaja), mayonis dan lada sulah (garam jika perlu)LiNa Pg tak letak garam sebab aji shio dah rasa masin. Sekeping, sapu mentega, letak inti tuna dan hirisan tomato. Lihat juga resipi-resipi untuk Scramble Egg Tuna Sandwich.

So that’s going to wrap this up with this exceptional food poket ajaib telur tuna mayonis 😘 recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.