Cekodok Pisang Kelapa Parut
Cekodok Pisang Kelapa Parut

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Cekodok Pisang Kelapa Parut Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi mereguk kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To get started with this particular recipe, we have to prepare a few components. You can have cekodok pisang kelapa parut using 8 ingredients and 3 steps. Here is how you can achieve that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Cekodok Pisang Kelapa Parut:
 1. Ambil Bahagian A
 2. Sediakan 3 biji pisang yang telah masak
 3. Get 4 sudu gula
 4. Prepare Bahagian B
 5. Sediakan 1 cawan tepung gandum
 6. Sediakan 4 sudu kelapa muda yg diparut
 7. Ambil 1 sudu teh garam
 8. Prepare Sedikit air
Penyediaan untuk memasak Cekodok Pisang Kelapa Parut:
 1. Lenyek bahagian A sehingga hancur
 2. Campur semua bahagian B ke dalam bahagian A dan gaul sebati.
 3. Panaskan minyak. Jemput adunan guna jari ke dalam minyak yang telah panas.. Goreng sehingga masak

So that’s going to wrap this up for this exceptional food cekodok pisang kelapa parut recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.