Puding Roti kastard
Puding Roti kastard

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Puding Roti kastard Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi rasa kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Enjoy your local restaurant favorites from the comfort of your own home. Susun kepingan roti dalam loyang dan tuang bahan kisar tadi. Sendukkan puding roti yang telah masak kedalam pinggan dan curahkan sos kastad diatas puding roti tadi. Resepi resepi menarik yang patut anda cuba!

To begin with this recipe, we must prepare a few components. You can cook puding roti kastard using 12 ingredients and 5 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Puding Roti kastard:
 1. Prepare Bahan - Bahan puding roti
 2. Get 10 keping roti Gardenia di carik - carik
 3. Sediakan 1 tin susu cair
 4. Get 1 sudu esen vanilla
 5. Ambil 5 sudu makan gula
 6. Sediakan 3 biji telur
 7. Prepare Kismis hitam & kuning secukup nya
 8. Prepare Bahan-bahan sos Kastard
 9. Get 1 tin susu cair
 10. Sediakan 1/2 cawan air
 11. Sediakan 2 sudu makan tepung kastard
 12. Ambil 4 1/2 sudu gula

Tak sempat nak expired confirm habis. Nak di buang tu sayang jugakkan. So kita kreatifkan cara nak makan roti. Hari ini kami kongsikan resipi puding roti kastard.

Cara-cara untuk memasak Puding Roti kastard:
 1. Satu kan 1 tin susu cair, 3 biji telur, 1 sudu esen vanilla dan 5 sudu mkn gula dan pukul sehingga semua nya larut bersama
 2. Susun kepingan roti dalam loyang yang telah di sapu sekeliling dengan majerin dan tuang bahan yang telah di pukul tadi, tekan-tekan roti supaya ia meresap cecair tadi.
 3. Tabur kismis dan bakar dalam oven selama 30minit, suhu 170°c mengguna kan api atas dan bawah.
 4. Untuk sos Kastard pula, campurkan tepung kastard ke dalam air dan kacau. Kemudian campur kan semua bahan dan kacau di atas api yang perlahan. Kacau hingga sos menjadi sedikit pekat
 5. Angkat dan sedia di nikmati bersama puding roti.

So kita kreatifkan cara nak makan roti. Hari ini kami kongsikan resipi puding roti kastard. Dah macam-macam resipi puding roti kami kongsikan untuk anda kan. Yerlah, dapat elakkan daripada roti dibuang sahaja apabila tidak habis. Sebab tiada bahan pengawet dan roti dibuat segar, sebab itulah tempoh kesegaran dia terhad.

So that is going to wrap this up for this exceptional food puding roti kastard recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.