Roti Butter Gula(vs Merdeka)
Roti Butter Gula(vs Merdeka)

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Roti Butter Gula(vs Merdeka) Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi rasa kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Roti Butter Gula(vs Merdeka) step by step. Kemudian keluarkan dan balikkan semua roti tu. Kemudian keluarkan dan balikkan semua roti tu. Kemudian keluarkan dan balikkan semua roti tu.

To begin with this recipe, we must first prepare a few components. You can have roti butter gula(vs merdeka) using 4 ingredients and 4 steps. Here is how you can achieve it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Roti Butter Gula(vs Merdeka):
  1. Ambil 8 keping roti gardenia
  2. Prepare 4 sudu besar butter atau marjerin (saya guna ANCHOR spreadable)
  3. Sediakan 5-6 sudu besar gula pasir (Aznie bubuh lebih)
  4. Sediakan pewarna merah, biru & kuning

Merdeka.com - Umat Kristiani tengah merayakan hari Raya Natal. Umat Kristiani biasanya merayakan Natal bersama keluarga besar dan orang-orang tercinta dengan makan malam bersama menikmati hidangan spesial. Sebagai gantinya, Anda bisa mengisi waktu. Merdeka.com - Resep roti bagelen memang jarang sekali terdengar.

Penyediaan untuk memasak Roti Butter Gula(vs Merdeka):
  1. Cara - ~Sapu butter dan taburkan gula hingga rata seluruh roti. (Aznie bubuh gula dalam 3 mangkuk berasingan kemudian bubuh pewarna berlainan kedalam gula.. gaul sebati)
  2. ~Potong 4 roti tersebut. Susun dalam tray dan bakar dalam air fryer dengan suhu 160°C selama 5 minit. Kemudian keluarkan dan balikkan semua roti tu. Bakar lagi selama 2 minit sahaja bagi garing sikit.
  3. ~Bila dah masak keluarkan dan biar sejuk sekejap. Simpan dalam bekas kedap udara dan boleh di makan sambil sambil tengok tv dengan keluarga atau berehat di petang hari. Tiada lagi pembaziran roti jika tak habis di makan. SELAMAT MENCUBA! 😍
  4. *untuk yang ni Aznie tabur gula warna ikut warna bendera Malaysia dengan kemas.

Sebagai gantinya, Anda bisa mengisi waktu. Merdeka.com - Resep roti bagelen memang jarang sekali terdengar. Biasanya roti bagelen ini dijumpai dengan bentuknya yang bulat. Akan tetapi seiring berkembangnya zaman, kini juga hadir roti bagelen dalam beraneka kreasi. Ada yang berbentuk kotak mau pun segitiga.

So that’s going to wrap it up with this special food roti butter gula(vs merdeka) recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.