Apam balik #chefzam
Apam balik #chefzam

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Apam balik #chefzam Makanan selesa dalam rumah mungkin termasuk sup ayam sayur, kentang tumbuk dengan daging asap & bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan leluasa di luar sana dan makanan dengan disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan dengan sering dimasak di rumah. Sup ayam sayur paling sesuai ketika bersalji. Daripada baunya yang indah hingga rasanya dengan luar biasa, sup ayam sayur ialah salah satu makanan keselesaan yang bagus terutama pada hari-hari sejuk.

To begin with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can cook apam balik #chefzam using 12 ingredients and 4 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Apam balik #chefzam:
 1. Ambil 2 cwn tepung gandum
 2. Ambil 1/4 gula pasir
 3. Sediakan 1 sudu kecil yis
 4. Prepare 1/2 cwn air suam
 5. Prepare 2 sudu besar minyak masak
 6. Prepare 1 sudu kecil soda bikarb
 7. Sediakan 1 biji telur
 8. Sediakan 1 cwn susu segar
 9. Sediakan Inti
 10. Ambil tin Jagung cream dlm
 11. Ambil Gula
 12. Sediakan Majerin
Cara-cara untuk memasak Apam balik #chefzam:
 1. Campurkn yis dan air suam..biarkn selama 10 minit hingga yis berbuih
 2. Masukkn yis yg aktif tadi kedlm tepung yg telah dicampur kesemua bahan2 tadi…perap dlm 1/2 jam
 3. Panaskn kuali nonstick..sapu sedikit majerin..ambil satu senduk adunan..buat mcm masak pancake
 4. Bila dah nampak adunan berlobang kecil2..taburkn sedikit gula..jagung cream dlm tin..biarkn sebentar..apam balik dah masak..boleh hidangkn masa panas2.

So that is going to wrap it up with this exceptional food apam balik #chefzam recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.