Cekodok Pisang Mudah
Cekodok Pisang Mudah

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Cekodok Pisang Mudah Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi rasa kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To begin with this particular recipe, we have to prepare a few components. You can cook cekodok pisang mudah using 4 ingredients and 4 steps. Here is how you cook that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Cekodok Pisang Mudah:
  1. Get 7 biji pisang emas
  2. Get 3 sudu gula pasir
  3. Sediakan 1 cawan tepung gandum
  4. Prepare Secubit garam
Cara-cara untuk memasak Cekodok Pisang Mudah:
  1. Kupas kulit pisang dan lenyekkan menggunakan garfu.
  2. Masukkan tepung sedikit demi sedikit dan gaul rata. Tepung jangan berlebihan nanti adunan akan menjadi keras.
  3. Masukkan gula dan secubit garam. Gaul sehingga rata.
  4. Panaskan minyak dalam kuali. Jemput adunan bulat-bulat kecil dan goreng adunan hingga masak dalam api yang sederhana.

So that is going to wrap it up with this special food cekodok pisang mudah recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.