Makaroni Bakar
Makaroni Bakar

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang itu masak dan kek yang mereka bakar.

Makaroni Bakar Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi mengecap kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Baru tambah masuk daging cincang dan juga lobak merah. Kacau sekejap tambah sedikit air untuk biarkan daging empuk. Jom cuba makaroni bakar yang mudah - mudah sahaja. tapi sedap sangat. Sis ni memang hantu makaroni bakar, ini pun lama dah tak buat teringin anak tekak ni bila tengok gambar ini semua.

To begin with this recipe, we must prepare a few components. You can have makaroni bakar using 14 ingredients and 10 steps. Here is how you can achieve that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Makaroni Bakar:
  1. Sediakan 1 cawan makaroni - rebus dengan sikit garam
  2. Prepare 3/4 cawan susu kotak
  3. Ambil 1 sudu marjerin/butter
  4. Prepare I cawan daging kisar
  5. Sediakan Cheddar cheese - parut
  6. Prepare 4 keping chesdale
  7. Sediakan 1 biji bawang merah - cincang halus
  8. Ambil 3 ulas bawang merah - cincang halus
  9. Prepare Lada sulah
  10. Sediakan Oregano
  11. Get 1 kiub pati ayam
  12. Get 2 biji telur
  13. Sediakan Garam
  14. Ambil Cili merah hiris

Bakar dalam oven sampai keju mencair dan perang sikit. Panaskan minyak dalam kuali dan tumis bawang putih, bawang merah dan bawang besar sehingga naik bau. Cara membakar makaroni : Masukkan makaroni yang telah digoreng ke dalam loyang pembakar. Gaul rata. (boleh tambahkan beberapa keping cheddar cheese di dalam makaroni) Taburkan cheese (cheddar, mozzarella, pizza topping) yang diparut ke atas makaroni.

Cara-cara untuk memasak Makaroni Bakar:
  1. Bahan-bahan. Pakai dua jenis cheese. Satu chesdale, yang petak tu, satu lagi cheddar cheese jenama Beqa, yang parut dalam mangkuk tu. Kalau nak effect tarik-tarik tu, boleh pakai mozarella cheese.
  2. Makaroni tu rebus dengan sikit garam. Masak sampai kembang & tapis air.
  3. Masukkan marjerin. Pakai butter sedap lagi kut. Since takde butter, marjerin pun jadi lah ahak 🤗. Masukkan bawang merah + bawang putih yang dicincang. Sampai naik bau. Masukkan daging kisar.
  4. Masukkan lada sulah + oregano. Sukatan, agak-agak. Masukkan juga susu kotak. Saya pakai full cream brand Magnolia. Letakkan makaroni yang direbus. Gaul-gaul sebati.
  5. Dah masuk semua, cuba rasa. Kalau dah cukup garam, okay stop. Kalau belum cukup masin, boleh letak garam sikit. Akhir sekali, masukkan kiub pati ayam + cili merah hiris. Gaul lagi.
  6. Tutup api & letak tepi. Masukkan telur sebiji demi sebijik. Letak satu telur, kemudian gaul. Lepastu masukkan lagi sebiji, gaul lagi.
  7. Masukkan separuh daripada bekas dahulu. Taburkan cheese cheddar. Sy pakai cheese beqa, parut sikit. Tak kisah la parut keluar bentuk macam mana pun, nanti dia cair juga. Koyakkan chesdale.
  8. Lepas masuk cheese, masuk makaroni lagi. Lepastu on top, letakkan chesdale yang dikoyak-koyak + cheddar cheese parut. Panas oven dahulu. Kemudian bakar suhu 180°c selama 40 minit (bergantung oven masing-masing).
  9. Dah cukup masa, tapi atas belum garing lagi. So buka api atas sahaja for 10 minit. Sambil-sambil tu intai-intai laa oven, kang hangit, menangis bucu meja jelah 👻.
  10. On top, letak lah sos cili + mayonnaise. Ikut suka masing-masing. Dah siap! Makaroni bakar 😍!

Cara membakar makaroni : Masukkan makaroni yang telah digoreng ke dalam loyang pembakar. Gaul rata. (boleh tambahkan beberapa keping cheddar cheese di dalam makaroni) Taburkan cheese (cheddar, mozzarella, pizza topping) yang diparut ke atas makaroni. Nak sediakan satu-satu hidangan pada keluarga, kenalah pastikan hidangan tu sedap dan digemari. Antara hidangan yang senang nak dibuat adalah makaroni bakar. Apa kata sesekali kita buat makaroni goreng untuk hidangan seisi keluarga.

So that is going to wrap this up for this exceptional food makaroni bakar recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.