Puding Roti Karamel
Puding Roti Karamel

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Puding Roti Karamel Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi rasa kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat anda tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Enjoy your local restaurant favorites from the comfort of your own home. The food you want, when you want it. Itulah kelemahan saya apabila tidak boleh memandu sendiri untuk ke mana mana. Bila mengharapkan orang lain, pasti tidak sama dengan diri kita sendiri.

To get started with this particular recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can cook puding roti karamel using 10 ingredients and 5 steps. Here is how you cook that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Puding Roti Karamel:
 1. Prepare Bahan karamel
 2. Prepare 3 sb gula pasir
 3. Get 1 sb air panas
 4. Get Bahan bahan Puding
 5. Sediakan 4 keping roti gardenia – carik carik
 6. Prepare 1 cawan air suam
 7. Sediakan 1 cawan susu cair
 8. Ambil 1/2 cawan susu pekat
 9. Ambil 3 biji telur – pukul sedikit
 10. Ambil 1 sk esen vanilla

Jadi kalau cukup bahan, bolehlah sediakan puding ini untuk hidangan keluarga di masa perintah kawalan pergerakan sekarang ini. Ada juga benda yang boleh dinikmati. Jom layan resepi yang saya gunakan hari. Cara-cara: Cara membuat gula hangus, masukkan gula ke dalam kuali, masak hingga gula.

Cara-cara untuk memasak Puding Roti Karamel:
 1. Masak gula di dalam kuali sehingga perang. Masukkan air dan kacau sehingga gula larut. Tuang ke dalam loyang dan ketepikan
 2. Kisar roti, susu pekat, susu cair dan air suam. Masukkan telur dan esen vanilla. Blender lagi
 3. Kisar roti, susu pekat, susu cair dan air suam. Masukkan telur dan esen vanilla. Blender lagi
 4. Tuang ke dalam loyang berisi gula hangus tadi. Kukus selama selama 20-30 minit.
 5. Sejukkan sebelum diterbalikkan, dipotong dan dihidangkan

Jom layan resepi yang saya gunakan hari. Cara-cara: Cara membuat gula hangus, masukkan gula ke dalam kuali, masak hingga gula. Salam semua, kali ini sis nak kongsi resepi puding roti mudah. Yang mana ada roti tak habis tu boleh lah cuba buat. Mudah sangat dan bahan pun tak banyak.

So that’s going to wrap it up with this exceptional food puding roti karamel recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah santapan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk membuat pemeriksaan berkala dengan doktor anda.