Makaroni Bakar
Makaroni Bakar

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan maksimum kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mengecap cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Baru tambah masuk daging cincang dan juga lobak merah. Kacau sekejap tambah sedikit air untuk biarkan daging empuk. Jom cuba makaroni bakar yang mudah - mudah sahaja. tapi sedap sangat. Sis ni memang hantu makaroni bakar, ini pun lama dah tak buat teringin anak tekak ni bila tengok gambar ini semua.

Makaroni Bakar Makanan selesa di rumah mungkin termasuk sup ayam daun, kentang tumbuk dengan daging asap & bawang, ayam goreng renyah dengan kuah, dan gelatin. Terdapat banyak makanan lega di luar sana dan makanan dengan disebutkan sebelumnya adalah beberapa hidangan dengan sering dimasak di rumah. Sup ayam sayur paling sesuai ketika bersalji. Dari baunya yang indah hingga rasanya yang luar biasa, sup ayam sayur adalah salah satu makanan keselesaan yang bagus terutama pada hari-hari sejuk.

To begin with this particular recipe, we must first prepare a few components. You can cook makaroni bakar using 15 ingredients and 2 steps. Here is how you can achieve it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Makaroni Bakar:
  1. Sediakan 250 g macaroni } direbus hingga lembut toskan gaul dgn sedikit mentega
  2. Prepare Bahan inti
  3. Get 500 g daging cincang (daging fresh bukan yang beli kat pasaraya tu) tapi kalau malas boleh le – boleh juga diganti dgn daging ayam cincang
  4. Sediakan 30 gm mentega
  5. Ambil 2 biji bawang besar } dicincang
  6. Sediakan 1 ulas bawang putih } dicincang halus
  7. Sediakan 1 sudu kecil garam
  8. Sediakan 1 sudu besar rempah kari daging – kalau nak pedas lebihkan rempah
  9. Ambil 1/2 sudu kecil oregano kering atau parsley kering
  10. Prepare 2 biji tomato buang biji, potong dadu
  11. Ambil Sedikit daun saderi – potong halus
  12. Sediakan 2 biji capsicum merah /hijau – potong dadu
  13. Sediakan 2 putih telur (saiz A)
  14. Ambil 125 g keju cheddar } diparut
  15. Get 500 ml sos putih – ada kat belakang cara nak buatnya

Apa kata sesekali kita buat makaroni goreng untuk hidangan seisi keluarga. Mesti mereka suka sebab makaroni goreng ni memang ramai yang suka. MAKARONI BAKAR BAHAN-BAHAN Sedikit minyak jagung […] Cara membakar makaroni : Masukkan makaroni yang telah digoreng ke dalam loyang pembakar. Gaul rata. (boleh tambahkan beberapa keping cheddar cheese di dalam makaroni) Taburkan cheese (cheddar, mozzarella, pizza topping) yang diparut ke atas makaroni.

Penyediaan untuk memasak Makaroni Bakar:
    1. Panaskan mentega, masukkan bawang besar dan bawang putih. - 2. Apabila layu masukkan daging cincang, tomato, garam dan lada sulah. - 3. Masak lebih kurang 15 minit atau apabila air daging kering, kemudian sejukkan. - 4. Bila dah SEJUK masukkan telur putih, kacau sebati. - 5. Sapukan loyang bersaiz 7x 5 inci dgn sedikit mentega
  1. Masukkan 1/3 pasta kemudian tabur 1/2 inti dan sedikit keju parut., lapiskan semula dgn 1/3 lagi pasta diikuti lebihan inti dan sedikit keju dan akhir sekali 1/3 lagi pasta dan atasnya tuang sekata sos putih dan akhir sekali tabur keju parut. - Bakar didlm oven pd suhu 180’C selama 30 min atau sehingga keju keperangan

MAKARONI BAKAR BAHAN-BAHAN Sedikit minyak jagung […] Cara membakar makaroni : Masukkan makaroni yang telah digoreng ke dalam loyang pembakar. Gaul rata. (boleh tambahkan beberapa keping cheddar cheese di dalam makaroni) Taburkan cheese (cheddar, mozzarella, pizza topping) yang diparut ke atas makaroni. Guna bekas besar senang, semua main curah. Bakar dalam oven sampai keju mencair dan perang sikit. Panaskan minyak dalam kuali dan tumis bawang putih, bawang merah dan bawang besar sehingga naik bau.

So that’s going to wrap it up for this special food makaroni bakar recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.