Puding Roti Sos Kastard (Versi Tabur Buah)
Puding Roti Sos Kastard (Versi Tabur Buah)

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu aja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang mereka masak dan kek yang mereka bakar.

Puding Roti Sos Kastard (Versi Tabur Buah) Adakah istilah seperti makanan selesa? Santapan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi rasa kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia memiliki daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Susun kepingan roti dalam loyang dan tuang bahan kisar tadi. Tapi Puding roti kali ni tambah susu pekat manis dan buah pula. Gantikan gula dengan susu pekat manis. Maklum la, sebab sahut cabaran bonus susumanis.

To get started with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can cook puding roti sos kastard (versi tabur buah) using 18 ingredients and 4 steps. Here is how you cook that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Puding Roti Sos Kastard (Versi Tabur Buah):
 1. Ambil 1 bungkus besar roti Gardenia
 2. Get 2 cawan susu full cream
 3. Get 1/2 cawan air kosong
 4. Get 2 biji telur
 5. Prepare 2 sudu gula
 6. Ambil 2 sudu besar susu pekat manis
 7. Sediakan 2 sudu mentega
 8. Get 1 sudu kecil esen vanilla
 9. Ambil 2 sudu besar kismis
 10. Sediakan Sos Kastard
 11. Ambil 1 tin susu sejat
 12. Prepare 1 tin air
 13. Ambil 2 sudu tepung kastard
 14. Ambil 3 sudu susu pekat manis
 15. Prepare 1 sudu kecil esen vanilla
 16. Get Sapu pada loyang
 17. Prepare 1 sudu besar butter
 18. Ambil 1 sudu kecil tepung gandum

Gantikan gula dengan susu pekat manis. Maklum la, sebab sahut cabaran bonus susumanis. Puding roti ni, Mak yang paling suka makan. Kalau balik kampung mesti buatkan untu.

Penyediaan untuk memasak Puding Roti Sos Kastard (Versi Tabur Buah):
 1. Sapu loyang dengan butter dan tabur rata tepung gandum. Potong roti dan susun dalam loyang. Campur susu full cream, susu pekat, mentega, gula, air, esen vanilla dan telur. Kacau sebati. Tuang atas roti dan biarkan terendam selama 10 minit. Kemudian taburkan kismis.
 2. Bakar puding roti dalam oven dengan suhu 180c selama 40 minit.
 3. Potong buah kiwi dan anggur. Susun atas puding roti. Sejukkan dan siap untuk dimakan bersama kuah kastard.
 4. Untuk kuah kastard, campur susu, air dan tepung kastard. Kacau dan panaskan periuk. Guna api kecil sambil kacau dengan senduk. Masak hingga naik buih-buih kecil. Tutup api dan sejukkan. Boleh dihidang bersama puding roti.

Puding roti ni, Mak yang paling suka makan. Kalau balik kampung mesti buatkan untu. Resepi Puding Roti Beryogurt Dengan Sos Kastard. Resepi Puding Roti Bakar Dengan Sos Kastard. Sementara puding roti masak, kita buat sos kastad pula.

So that’s going to wrap it up for this exceptional food puding roti sos kastard (versi tabur buah) recipe. Walaupun beberapa santapan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.