Macaroni Bakar #daporazahzara
Macaroni Bakar #daporazahzara

Makanan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti kamu akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan penuh kasih sayang. Ibu juga menunjukkan mereguk cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Macaroni Bakar #daporazahzara Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan dengan disediakan di rumah yang memberi mengecap kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

Baru tambah masuk daging cincang dan juga lobak merah. Kacau sekejap tambah sedikit air untuk biarkan daging empuk. Nasi Kandar Yang Hangpa Kena Try Kat Penang!. Nak sediakan satu-satu hidangan pada keluarga, kenalah pastikan hidangan tu sedap dan digemari.

To get started with this recipe, we have to prepare a few components. You can cook macaroni bakar #daporazahzara using 16 ingredients and 7 steps. Here is how you can achieve that.

Bahan Bahan yang Diperlukan Macaroni Bakar #daporazahzara:
  1. Prepare 1 1/2 cawan macaroni
  2. Sediakan 10 biji telur
  3. Sediakan Sepokok kecil daun sup
  4. Sediakan Sepokok kecil daun bawang
  5. Ambil 1 biji bawang besar
  6. Prepare 1 biji cili merah
  7. Sediakan 1 biji cili hijau
  8. Sediakan 1 sudu kecil lada hitam
  9. Sediakan 1 ketul kiub ayam
  10. Prepare Daging cincang
  11. Prepare Daging ayam
  12. Ambil Mayonis
  13. Prepare Sos cili
  14. Prepare Garam
  15. Ambil Lobak merah
  16. Ambil Sosej

Entry kali ni saya nak kongsikan resepi western iaitu Makaroni Cheese Bakar. Sesekali kita tukar la selera pulakkan. Resepi ni walaupun banyak step nak buat, tapi setiap step tu senang je nak buat. Mula-mula kita goreng makaroni macam biasa, kemudian buat sos putih yang simple dan bakar.

Cara-cara untuk memasak Macaroni Bakar #daporazahzara:
  1. Rebus macaroni sehingga empuk. Rebus bersama garam dan sedikit minyak. Apabila macaroni sudah lembut, toskan airnya.
  2. Hiris daun sup, daun bawang, bawang besar, sosej, cili merah dan hijau dan lobak merah.
  3. Campurkan bahan yg dihiris tadi bersama dgn daging ayam dan macaroni..jangan lupa masukkan sekali lada hitam dan kiub ayam.. Gaul rata.
  4. Masukkan semua bahan ke dalam loyang dan tuangkan telur diatas adunan.
  5. Bakar adunan didalam ketuhar sahingga masak… Atau suhu 150 selama 45minit
  6. Apabila macaroni tadi sudah masak.. Sejukan dahulu sebelum dipotong untuk dihidangkan.
  7. Potong macaroni bakar tadi dan hidangkan bersama mayonis dan sos cili.. selamat mencuba.

Resepi ni walaupun banyak step nak buat, tapi setiap step tu senang je nak buat. Mula-mula kita goreng makaroni macam biasa, kemudian buat sos putih yang simple dan bakar. Tapi takpe lah, kira boleh lah kan. Dan tak jadi terlampau tebal sangat, sedang elok saja. Kalau asyik masak makaroni goreng, bakar atau buat sup pun jemu juga.

So that’s going to wrap it up for this special food macaroni bakar #daporazahzara recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa anda harus makan secara sederhana. Makanan di atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk menghasilkan pemeriksaan berkala dengan doktor anda.