Donut lembut
Donut lembut

Santapan sebenar, baik dan lazat selalu disukai oleh banyak orang. Sekiranya anda bertanya apa makanan kegemaran anda, pasti anda akan menjawab makanan yang anda mahukan. Tetapi apa yang membuatkan anda mahukan makanan dan meminta lebih banyak? Adakah ia benar-benar sedap? Ya tentu saja, rasanya enak asalkan dilakukan dengan padat kasih sayang. Ibu juga menunjukkan rasa cinta mereka melalui hidangan yang tersebut masak dan kek yang mereka bakar.

Donut lembut Adakah istilah seperti makanan selesa? Makanan keselesaan gaya rumah hanyalah makanan yang disediakan di rumah yang memberi rasa kesejahteraan. Makanan ini pada dasarnya mengandungi gula atau karbohidrat tinggi. Ia mempunyai daya tarikan yang tidak dapat kamu tolak. Ia mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan kesan psikologi negatif dan meningkatkan emosi atau perasaan positif.

To begin with this recipe, we must first prepare a few components. You can cook donut lembut using 8 ingredients and 5 steps. Here is how you cook it.

Bahan Bahan yang Diperlukan Donut lembut:
 1. Prepare 2 cawan tepung gandum
 2. Get 2 sudu kecil yis mauripan
 3. Sediakan 2 sudu kecil gula
 4. Sediakan 2 sudu besar susu
 5. Ambil Secubit garam
 6. Prepare Sedikit air
 7. Prepare 2 sudu besar majerin
 8. Get Gula untuk salut
Cara-cara untuk memasak Donut lembut:
 1. Masukkan dalam mangkuk yis dan gula..tunggu lebih kurang 15minit sehingga yis kembang
 2. Masukkan tepung,yis majerin,susu dan secubit garam..gaul sebati bersama sedikit air dan biarkan doh naik
 3. Selepas 15-20minit doh naik tumbuk-tumbuk dok bagi angin keluar..
 4. Kemudian,tekap doh menggunakan acuan bulat(kalau xde acuan donut,boleh gunakan cawan)..dan biarkan dalam 15minit biar doh naik kembang
 5. Goreng api perlahan..angkat donut dan salutkan dengan gula

So that’s going to wrap this up with this special food donut lembut recipe. Walaupun beberapa makanan yang disebutkan di atas adalah makanan yang menenangkan jiwa, ingatlah bahawa kamu harus makan secara sederhana. Makanan dalam atas mungkin mengandungi terlalu banyak gula dan terlalu banyak kolesterol. Sentiasa ingat untuk menjaga kesihatan diri dan mengelakkan makanan yang boleh menimbulkan masalah kepada kesihatan anda. Jangan lupa untuk memproduksi pemeriksaan berkala dengan doktor anda.